Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Uplašena sam!'

ŠOKIRANA MAJKA IZ SLAVONIJE 'Djevojke natapaju tampone alkoholom da im uđe direktno u krv'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trend nad kojim se zgražaju liječnici diljem Europe stigao je i u Hrvatsku.

U posljednjih nekoliko godina u više smo navrata izvješatavali o zabrinjavajućem trendu među mladima u svijetu - posebno djevojkama. Naime, mladi sve ranije počinju konzumirati alkohol, a djevojke su, ne bi li ih jače 'udarilo', počele natapati tampone alkoholom te ih potom koristiti kao što bi ih koristile i da imaju menstruaciju.

Pročitajte i ovo Policija Uhićen je Vozio pijan pa odbio test na droge: Pokušao pobjeći policiji, a kad su ga uhvatili, krenuo je šou Prometna policija Najavili akcije Policija će pojačano kontrolirati vozače: Idući tjedan posebno će provjeravati ove stvari

Ovaj trend stigao je i do nas o čemu se za Glas Slavonije oglasila i majka jedne tinejdžerice.

'Zaprepastila sam se kada mi se kći povjerila i prepričala iskustva nekoliko prijateljica koje su joj se 'pohvalile' da su isprobale 'zanimljivu' tehniku opijanja koju mladi u zapadnim zemljama već dugo primjenjuju i da su 'oduševljene' učinkom, brzim i jakim djelovanjem. Higijenske tampone namočile su u votku i potom ih stavile kao kada imaju mjesečnicu. Nikada ih, 'pohvalile' su se, nije brže 'uhvatilo' jer im je alkohol ušao direktno u krv, a osjećale su se, kažu, 'fantastično'. 'U kafiću pristojno piješ sok s frendicama, nemaš nikakvog zadaha, a tampon dolje odrađuje svoje', kazale su joj i preporučile da se i sama uvjeri u to', ispričala je uznemirena majka tinejdžerice iz županjskog kraja.

Predstojnik Klinike za ginekologiju i opstetriciju KBC-a Osijek, prof. dr. sc. Darko Čuržik kaže kako ga vrlo brine taj trend jer si djevojke, na taj način oštećuju sluznicu vagine što je podloga za infekcije, a potom i za neplodnost.

A recimo i da hrvatski tinejdžeri prednjače u pušenju cigareta i marihuane, te prekomjernom opijanju, u odnosu na vršnjake u ostalim zemljama Europske unije i svijeta. Pokazalo je to istraživanje provedeno u više od 40 zemalja Europe i svijeta.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene