Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga u Križevcima

Treba vam novaca? Idite u Križevce tražiti meteorite

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako ste jedan od 330.000 nezaposlenih ovo je možda prava prilika da posjetite Koprivničko-križevačku županiju i nešto zaradite.

Naime, astronomska udruga 'Perzeidi' iz te županije nudi nagradu od 100 do 200 eura ukoliko pronađete- meteorit! Podsjetimo, prošlog mjeseca na livadi sela Majurec, istočno od Križevaca, pronađena je krhotina meteorita 'Križevci' mase oko 300 grama.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović nagrada Zlatni Studio Ivana Petrović najbolja je televizijska novinarka: "Sinonim za znanje, profesionalnost, iskustvo" Danka Derifaj, reporterka Provjerenog - 3 Udruga PaRiter Reporterka Provjerenog Danka Derifaj novinarka godine: Obrađivala teme o kojima drugi ne progovaraju

>> Meteorit pogodio područje Križevaca

Taj je meteorit jedini koji je pronađen, a nekoliko astronomskih društava već mjesec dana pretražuje to područje kako bi pronašli ostatke te svemirske tvari nakon meteorske kiše koja je pala s 4. na 5. veljače. Procjenjuje se da je palo oko 3,5 kilograma kiše.

Financijskom nagradom udruga želi potaknuti ljude na pomoć u potrazi, prenosi evarazdin. Također, apeliraju na poljoprivrednike da prije velikih radova prekontroliraju svoja polja.

Meteorit možete prepoznati po crnoj boji, a površina mu nije sjajna već je mat. Ukoliko na sebi ima pukotine one će biti sive boje, jer je meteorit crn samo tamo gdje je izgorio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene