Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvati se uključuju u utrku

Trbuhom za europskim kruhom od ljeta iduće godine: Evo u kojim zemljama tražiti posao!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tržište rada Europske unije, od prvog srpnja 2013. godine otvara se i hrvatskim radnicima.

Osam zemalja članica to će učiniti s danom pristupanja, a neke će uvesti ograničenja zapošljavanja Hrvata i do 7 godina. Mnoge će želja za boljom plaćom odvesti prema zapadu. Kao građani EU hrvati će se moći zaposliti u državama članicama, no ne odmah u svim.

Pročitajte i ovo Ilustracija Jedinstvena baza Velika novost za pacijente: Za koji dan s radom počinje novi sustav lijekova, pogledajte koje sve promjene donosi Ilustracija Imaš pravo, ostvari ga Na putovanju ste i trebate lijek, provjerite na što imate pravo u stranoj zemlji

Države poput Finske, Litve, Letonije, Rumunjske i Slovačke ali i Švedske najavile su da će odmah otvoriti vrata hrvatskim radnicima. Procjenjuje se da će Njemačka, Španjolska, Austrija i Italija, Nizozemska i još neke zemlje najvjerojatnije uvesti mjere kojima ulazak hrvatskim radnicima mogu ograničiti na 2, 3 ili maksimalno 7 godina.

>> Nezaposleni masovno traže spas u sezonskim poslovima

No ima i onih koji ne bi išli. Drugi pak smatraju da je Unija najveća prigoda mladima. Kako god bilo u Uniji bi bolji posao mogli naći brojni hrvatski liječnici ili medicinske sestre jer su djelatnici iz područja zdravstvene i socijalne skrbi trenutno najtraženiji u Europi. Istovremeno kako se tržište rada određene države bude otvaralo za hrvate tako će se otvarati i hrvatsko tržište za radnike iz tih država.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene