Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radnici Đure Đakovića

'Tražimo da naša pamet bude ispred uvoznih proizvoda'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pedesetak radnika Đure Đakovića - Alatnice prosvjedovalo je u Zagrebu.

Na ulicama su se ponovno našli zbog nepoštivanja dogovora Ministarstva poljoprivrede o vraćanju proizvodnje protugradnih raketa u tvornicu.

Pročitajte i ovo Rusi moćnim oružjem otežavaju Ukrajincima na bojišnici Objavili i snimku VIDEO Rusija krenula u masovnu proizvodnju zastrašujućeg oružja: "Zapad nema pojma što se događa, mogu razoriti bilo koji europski grad" Proizvodnja streljiva Povećanje proizvodnje streljiva Europska komisija usmjerila milijarde eura za jačanje zajedničke europske obrane

Državnom odvjetništvu su predali dokumente koji, kako kažu, dokazuju prijestupe i nezakonitosti prilikom nabave raketa i pogodovanje uvozničkim lobijima. Zbog smanjene proizvodnje, a s druge strane uvoza raketa, posao je izgubilo 65 radnika.

'Ako se za sljedeću godinu ne uvedu rakete za tvornicu Đuro Đaković, još će 50 radnika završiti na burzi rada', rekao je Antun Štivić, regionalni povjerenik Sindikata metalaca.

>> Prosvjed radnika Đure Đakovića zbog protugradnih raketa

'Tražimo kažnjavanje krivaca, tražimo da naša pamet, naša organizacija i naša osnovna sredstva imaju prednost u odnosu na proizvode koji se uvoze u Hrvatsku', rekao je Branko Kužet, dopredsjednik sindikata metalaca.

'Ovo su očajnički, zadnji trzaji, ako nas ne poslušaju, 100 ljudi će na biro', rekao je radnik Stjepan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene