Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed ispred zadarske županije

'Izbrisani s popisa' traže da se prizna njihovo mjesto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mještani sela Podgradina koje je 1997. izbrisano s popisa samostalnih mjesta, prosvjedovali su danas ispred zgrade Zadarske županije.

Prosvjednici su se okupili na Narodnom trgu i Kalelargom stigli do zgrade županije. Organizator prosvjeda i predsjednik Udruge dobrovoljaca i branitelja Podgradine Ivan Nekić je rekao kako Podgradina ima šest kilometara obale u Novigradskome moru te da netko želi mijenjati katastarske granice, što oni neće dopustiti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Priveden je Šok u Zadru: Pijan galamio i prijetio metalnom šipkom Screenshot žestoka svađa VIDEO Kaos na zadarskom gradskom vijeću, padale psovke i optužbe, a malo je nedostajalo da dođe i do tučnjave: "Vi jasno i glasno podržavate pedofile"

'Ovo nam je četvrti javni skup. Ako nas ni danas ne poslušaju, otići ćemo provjedovati i na Markov trg. Islam Latinski ima dvjestotinjak stanovnika, a Podgradina više od tisuću. Kako smo mi mogli potpasti njima? Za tu je pogrešku kriva općinska vlast u Posedarju zajedno s državnim vrhom', rekao je Nekić.

Mještani strahuju se da se nakon 1. siječnja popis naselja neće moći usklađivati zbog procedure ulaska u Europsku uniju i najavljenoga petomjesečnog moratorija na izmjene Zakona o područjima županija, gradova i općina u RH.

Predstavnike mještana primio je danas dožupan Đani Bunja, koji je nakon sastanka rekao da je će o njihovom zahtjevu Sabor raspravljati po hitnoj saborskoj procedi. 'Zadarska županija podupire mještane Podgradine u njihovim zahtjevima', rekao je Bunja.

Zadarski župan Stipe Zrilić rekao je jučer na kolegiju župana da je županija nekoliko puta učinila sve što je mogla kako bi se Podgradini vratio status samostalnog naselja, no odluku o tome treba donijeti Hrvatski sabor. Skupina od četvero HDZ-ovih saborskih zastupnika sa zadarskog područja pokrenula je inicijativu kako bi se izmjene i dopune Zakona o područjima županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj u Hrvatskome saboru našle na dnevnom redu po hitnom postupku. (Hina)

>> Podgradina više nije naseljena!

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene