Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Korupcija na djelu?

Podgradina više nije naseljena!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pobuna u Podgradini u zadarskom zaleđu. Mještani su ogorčeni što ih je država izbrisala s popisa naseljenih mjesta. S kantama i kistovima u rukama obišli su i vapnom označili granice. Traže da se nepravda ispravi i da im se vrati oduzeto atraktivno zemljište uz more.

Mještani Podgradine započeli su mirnu reintegraciju nasilno oduzetog im zemljišta. Zbog nečije 'teške' pogreške njihovo je selo prije 10-ak godina izbrisano s popisa naseljenih mjesta u Republici Hrvatskoj . Izmijenjene su i granice čime im je oduzeto atraktivno zemljište uz more.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović promijenio fotografiju i slogan na Facebooku Dotaknuo se i Rojsa Milanović HDZ nazvao kartelom: "Plenković zapomaže" Peruanska predsjednica Dina Boluarte Drama u Peruu Šest ministara podnijelo ostavku, razotkrili ih Rolexi: Predsjednica je pod istragom, sumnja se na korupciju

Sada se vode kao dio Islama Latinskog, susjednog sela u kojem živi 6 puta manje stanovnika. Mještani smatraju kako ih je općina Posedarje izbrisala kako bi se dokopala atraktivnih terena. No oni sami ne žele dokazivati korupciju, to prepuštaju policiji i USKOK-u. Samo traže da im se vrati što je njihovo.Da su mještani Podgradine možda uistinu u pravu kada kažu da se sve ovo događa zbog nečijeg privatnog interesa može se zaključiti i po djelovanju Hrvatskog centra za razminiranje. Ovo sporno obalno područje trebalo bi od mina biti očišćeno već početkom ožujka.
A da bi došli do cilja spremni su učiniti sve što mogu u zakonskim okvirima. Odlučni su u namjeri da natpis Podgradina vrate tamo gdje mu je i mjesto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene