Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz župe Sv. Antuna Padovanskog

Tragedija tijekom božićne mise: Preminuo župnik Antun Sente

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Božić je, tijekom misnog slavlja, preminuo bivši križevački kapelan Antun Sente, župnik župe Sv. Antuna Padovanskog iz Sesvetskih Sela i dekan Sesvetsko-vugrovečkog dekanata.

Župnik župe Sv. Antuna Padovanskog iz Sesvetskih Sela Antun Sente je u nedjelju ujutro tijekom božićne mise preminuo, priopćeno je iz Zagrebačke nadbiskupije.

Sente je rođen 28. siječnja 1966. godine u Zagrebu, od oca Rudolfa i majke Anke. Odrastao je u obitelji s troje djece u mjestu Martinec Orehovički u zagorskoj župi Orehovica. 1980. godine upisao se u Dječačko sjemenište na Šalati u Zagrebu gdje je pohađao Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju u kojoj je 1984. godine maturirao. .

Školovanje je nastavio na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu gdje je diplomirao 1990. godine. Svoju prvu pastoralnu službu kao đakon obnašao je 1990. godine u župi Svih svetih u Sesvetama, navode u Nadbiskupiji.

Zagrebački nadbiskup kardinal Franjo Kuharić zaredio ga je za svećenika Zagrebačke nadbiskupije 23. lipnja 1991. godine. Prvu službu župnoga vikara obnašao je u župi sv. Ane u Križevcima od 1991. do 1995. godine, a nakon toga službovao je kao župni vikar u župi Odra i Velika Mlaka.

Godine 1997. kao župni upravitelj upućen je u ratom razrušene i opustošene župe Ladvenjak i Vukmanić nedaleko od Karlovca. U godinu je dana materijalno pridigao crkvene objekte tih stradalih župa. Godine 1998. zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić šalje ga u novoosnovanu zagrebačku župu sv. Nikole biskupa u Stenjevcu gdje je bilo potrebno izgraditi crkvenu građevinu i osnovati živu crkvu vjernika.

Pročitajte i ovo Pavao Miljavac U 70. godini Nakon nesretnog pada: U bolnici iznenada preminuo umirovljeni general Pavao Miljavac

Tamo je bio župnik punih 16 godina. Od 2001. obnašao je službu dekana u Kustošijskom dekanatu. Dekretom zagrebačkoga nadbiskupa Josipa Bozanića od 21. kolovoza 2014. godine bio je župnikom župe sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima.

Detalji o posljednjem ispraćaju i sprovodnim obredima za vlč. Sentea bit će objavljeni naknadno, navodi se u priopćenju Zagrebačke nadbiskupije.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene