Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kupači nazdravili pjenušcem

Tradicionalno novogodišnje kupanje u Puli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadesetak Puljana, u dobi od 24 do 85 godina, danas je točno u podne kupanjem u moru proslavilo ulazak u Novu godinu.

Kiša i tmurno vrijeme ni ove godine nisu spriječili kupače koji se gotovo dva desetljeća prvoga dana Nove godine okupljaju na tradicionalnom kupanju kako bi zaplivali na poznatome pulskom kupalištu na Mornaru. Kupači su u hladnome moru plivali zajedno nekoliko minuta, nazdravili pjenušcem te ujedno čestitali rođendan jednoj od najstarijih kupačica, 79-godišnjoj Almi Šešliji, koja je i pokrenula novogodišnje kupanje. Ustvrdivši kako se već dvadeset godina svakodnevno kupa u moru, rođendanska i novogodišnja želja uvijek joj je ista - samo neka je zdravlja.

Pročitajte i ovo Tvrđava Monvidal Teško ozlijeđena Muškarac gurnuo ženu s pulske tvrđave: Pala s visine od pet metara i završila u bolnici Gradonačelnik Pule Filip Zoričić krivotvoreni potpis Gradonačelnik Pule: "Predsjednica Gradskog vijeća više nema moju podršku, vrijeme je za izbore"

U izjavi novinarima kazala je kako je cjelogodišnje, a onda i zimsko kupanje, počela zbog ugrožena zdravlja, a vjeruje da su je spasile upravo zimske kupke. Inače, najstariji kupač bio je danas 85-godišnji Živojin Radenković. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene