Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kod Ilirske Bistrice

VIDEO Pogledajte tornado koji je nastao u Sloveniji: Brzina je bila veća od 100 km/h

Oluja je stigla u Sloveniju gdje je uz nevrijeme i tuču, zabilježen i tornado! Formirao se iznad slovenske Ilirske Bistrice, imao je brzinu veću od 100 km/h.

Olujni je pojas nakon Italije tijekom kasnog poslijepodneva stigao u Sloveniju. Nevrijeme je pogodilo sjeverozapadni dio Slovenije, a stvaralo je neugodnosti i na istoku, dok se nad Ilirskom Bistricom na jugu zemlje razvio tornado koji još nije klasificiran, ali na stranici Neurje.si objavljeno je da je vjerojatno bio brzine veće od 100 km/h.

"Više će se znati nakon procjene štete. Nažalost, razvio se u blizini naseljenih područja, pa još nije poznato kakva je šteta. I baš danas objavili smo objavu o obljetnici tornada u Istri", stoji u objavi.

Općina Ilirska Bistrica oglasila se priopćenjem za javnost u kojem je zamolila građane koji se nalaze na području Koseza da se ne zadržavaju na tom području i na taj način omoguće djelotvorniji i lakši rad djelatnicima Civilne zaštite na otklanjanju posljedica nevremena.

"Vidi se relativno široki vrtlog unutar kojeg postoje i vrlo jaki, ali mali vrtlozi promjera svega nekoliko metara. Srećom, fenomen je trajao samo nekoliko minuta", javlja slovenska Agencija za zaštitu okoliša, a prenosi Slovenski portal 24ur.

Na meteorološkoj postaji Koseze kod Ilirske Bistrice zabilježen je najjači izmjereni udar vjetra brzine 107 kilometara na sat.

Dio iste fronte koja je preko Slovenije došla u Hrvatsku još uvijek je nad Italijom. Ondje je blizu gradića Jesola zabilježena nova superćelija, koja je rezultirala i pijavicom.

Iz Arsa su procijenili da će se atmosfera postupno smiriti u drugoj polovici noći.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene