Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kandidat HDZ-a

Sabor potvrdio Tomu Medveda za ministra branitelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sabor je za ministra branitelja potvrdio HDZ-ovog kandiddata Tomu Medveda.

Hrvatski sabor danas je potvrdio imenovanje novog ministra branitelja Tome Medveda.

Pročitajte i ovo Nino Raspudić i Marija Selak Raspudić lom u stranci Udarac Raspudićima! Napuštanjem Mosta ostaju bez novca iz proračuna, samo je jedan način da ga dobiju Sabornica izvješće DIP-a Samo jedan mlađi od 30: Objavljeno tko su najmlađi i najstariji izabrani zastupnici i zastupnice

Sa 130 zastupnika potvrđen je kvorum zastupnika te se glasovalo o iskazivanju povjerenja dužnosti ministra branitelja Tomi Medvedu.

Sa 88 glasova za, 15 suzdržanih, 30 protiv iskazano je povjerenje Medvedu koji je potom prisegnuo.

Prije nego je Sabor potvrdio ministra, prošlog je tjedna saborski Odbor za ratne veterane održao sjednicu na kojoj je na pitanja zastupnika odgovarao tada predloženi ministar branitelja Tomo Medved. Odbor je jednoglasno podržao Medveda kao kandidata za ministra branitelja.

'Siguran sam de je prava osoba za ministra branitelja', rekao je na sjednici Odbora u četvrtak premijer Tihomir Orešković.

Podsjetimo, brigadni general Tomo Medved rođen je 1968. godine u Slunju. Po stručnoj spremi Medved je VSS, završio je poslovnu ekonomiju i financije te govori engleski jezik. U Oružanim snagama RH je od 1991. godine.

Dobitnik je odlikovanja: Red hrvatskog trolista, Red kneza Domagoja s ogrlicom, Red hrvatskog križa, Spomenice Domovinske zahvalnosti za 5 i 10 godina, medalja 'Ljeto'.

Od izobrazbe može se pohvaliti završenom Zapovjedno-stožernom školom „Blago Zadro“ (stožerni časnik), Ratnom školom OS RH „Ban Josip Jelačić“ te izobrazbom u inozemstvu - Defence Language Institute (SAD).

Tijek njegove službe: od zapovjednika voda 1. gardijske brigade Tigrovi (1991.) do načelnika Uprave za personalne poslove GS OSRH (2008.). 2009., ulaskom RH u NATO, promaknut je u čin brigadnog generala, a 2011. umirovljen na vlastiti zahtjev. Predsjednik je Udruge veterana Tigrova te član HDZ-ovog Odbora za branitelje.

Za ministra branitelja Medved je predložen nakon što je Mijo Crnoja ubrzo po imenovanju Vlade predvođene Domoljubnom kolaicijom, dao ostavku zbog brojnih afera koje su se za vezale za njega.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene