Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović najavio izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Otvorio XII. gimnaziju

Tomašević o mogućem odlasku Paladine: "Ovo je već drugi ministar otkad smo mi došli na vlast"

Tomislav Tomašević otvorio je novu zgradu XII. gimnazije u Dubravi i rekao da je ovo zadnji put da se gradi po tom modelu, prema kojem je investitor Holding kojem će grad plaćati najam. O mogućem odlasku ministra Paladine rekao je kako je to već drugi otkad je on na vlasti, a o slučaju Kongo, kaže, "informira se iz medija".

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević otvorio je novu školsku zgradu XII. gimnazije te tom prigodom naglasio kako je to zadnja škola koja će se raditi po tom modelu, jer je investitor zagrebački Holding te će grad Zagreb "plaćati najam Holdingu sljedećih deset godina", prema modelu koji, kako je naglasio, "nije dobar način i grad treba biti investitor u svoje škole".

Tomašević je naglasio i kako je "iznimno ponosan da grad na početku drugog polugodišta više ne kasni u plaćanju obveza svojim obrazovnim ustanovama".

Pročelnik za obrazovanje Luka Juroš kazao je kako nema nikakvih problema s prehranom nakon što se počelo s besplatnim obrocima za sve učenike. "Od oko 63 tisuće učenika očekujemo da će oko 22 do 23 tisuće učenika koristiti kuhani obrok i mi sada razrađujemo model prema kojem bi svaki roditelj plaćao manje nego dosad, da svako dijete ima besplatni obrok te da se povećaju prihodi škole kako bi mogla pružati topli obrok i da bi se poboljšala kvaliteta tih obroka", rekao je Juroš.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Otkrio gdje će se graditi Tomašević o stadionu razgovarao s Lukom Modrićem: "Ovo je sramota za glavni grad Hrvatske"

"Ovo je već drugi ministar graditeljstva"

Govoreći o obnovi nakon potresa i mogućem odlasku ministra Paladine, Tomašević je rekao kako je to već drugi ministar otkad su došli na vlast i već je otišao i ravnatelj Fonda za obnovu. "Nikako ne možemo biti sretni da na takav način dolaze novi ljudi i uhodavaju se u posao niti možemo biti sretni s privatnom obnovom. U ingerenciji Grada Zagreba nije obnova privatnih zgrada, već javnih zgrada i mi smo obnovili dosad šest javnih zgrada. Odvojili smo 160 milijuna iz proračuna za sufinanciranje privatnih zgrada, no taj novac nažalost nije potrošen jer obnova ne ide onom dinamikom kako je to država predvidjela", rekao je. "Hoće li odlazak ministra biti bolje ili ne, nije na meni da odlučim, to je odluka premijera i vladajuće većine u parlamentu. Meni je bitan rezultat", naglasio je gradonačelnik. 

Tomašević je kazao i kako je on još ranije kritizirao Zakon o obnovi jer previše institucija sudjeluje u procesu obnove. "Bilo bi dobro centralizirati obnovu, ali na Vladi je da to procijeni jer je to njihova odgovornost."

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević i Oleg Butković Nabavka novih tramvaja Tomašević otkrio hoće li ZET poskupjeti, još jednom oštro kritizirao Maksimir: "Ovo je ruglo, Frankenstein od tribina"

"To je izolirani slučaj"

Upitan o uhićenim Hrvatima u Zambiji, Tomašević je rekao kako su državne institucije te koje su osnovale povjerenstvo koje će razjasniti jesu li dokumentacije ispravne, a on, kao i drugi, o tome dobiva informacije iz medija. Nije htio komentirati činjenicu da je jedan od uhićenih vijećnik iz platforme Zagreb je naš.  

Na pitanje o snimci radnika Čistoće koji sav otpad ubacuju u isti kamion, Tomašević je rekao da je riječ o izoliranom incidentu. "Da to nije izolirani slučaj, mi bismo imali stotine takvih snimki u posljednjih godinu u pol. Očito je riječ o izoliranom incidentu, utvrđuje se odgovornost radnika i ako se utvrdi odgovornost, oni će biti sankcionirani jer je očito došlo do kršenja protokola", rekao je gradonačelnik.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene