Uhićenja u Zagrebu i privođenje direktora HRT-a Kazimira Bačića komentirao je i gradonačelnik Tomislav Tomašević.


Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević održao je izvanrednu konferenciju za medije na kojoj je komentirao veliku akciju policije i USKOK-a u kojoj je uhićeno više ljudi, među kojima i direktor HRT-a Kazimir Bačić.

Kako je rekao, policija i USKOK došli su na prvi i treći kat gradske uprave. "Najviše se pretresa radi u uredu stručne službe bivšeg gradonačelnika. Dio je predmeta na još dvije lokacije", rekao je i dodao: "Pretresi su na više lokacija. Što se tiče uhićenih, pročelnica Šulentić jest uhićena. Druga je osoba vozač Krajina, to je ono što vam mogu reći. Druge informacije imam neslužbeno. O sadržaju ne smijem govoriti.''

Policija pretresa kuću direktora HRT-a Kazimira Bačića Od adventskih kućica do zlouporabe položaja i ovlasti: Pogledajte za što se sve vezuju današnja uhićenja u Zagrebu

"Mi kao nova gradska potpuno smo posvećeni cilju da se na svaki mogući način surađuje s istražnim tijelima, da se raščiste svi sumnjivi poslovi u Gradu i da se provjetri sve ono što se treba provjetriti. Ne želim da ova zgrada bude simbol netransparentnosti i sumnje na korupciju", dodao je Tomašević.

"Presumpcija nevinosti vrijedi za sve koji su danas uhićeni. U tom smislu ne mogu ulaziti u detalje toga jesu li krivi ili nisu krivi", rekao je Tomašević.

"Ako se radi o Adventu, na to sam upozoravao još 2019. godine. Upozoravao sam i na davanje kućica u najam i prije Adventa. Mi smo i dalje posvećeni tome da svu dokumentaciju damo na uslugu istražnim tijelima", kazao je Tomašević.

Pretres kuće u sklopu uhićenja u Zagrebu U velikoj akciji USKOK-a osam uhićenih: Tijekom večeri pristižu u službene prostorije na ispitivanje, detalji najavljeni za četvrtak

"Što se tiče cijele situacije s javnim površinama Grada Zagreba i načina na koje su se dodjeljivale, mogu reći da je jedna od stvari koje sam napravio kad sam postao gradonačelnik bila promjena", dodao je Tomašević.

"Ovo je istraga koja traje duže. Radi se o kaznenim djelima za koje postoji sumnja već dugo. Mi smo potpuno na raspolaganju istražnim tijelima. Najavio sam više revizija, posebno u vezi s tim kako se dodjeljuju javne površine u Gradu", zaključio je Tomašević.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju