Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika akcija

Od adventskih kućica do zlouporabe položaja i ovlasti: Pogledajte za što se sve vezuju današnja uhićenja u Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija i USKOK provode tri velike akcije u Zagrebu. Uhićeno je više osoba povezanih s bivšom gradskom vlasti.

U trima akcijama policije i USKOK-a danas je privedeno više ljudi. Uhićenja su povezana s koruptivnim kaznenim djelima vezanima za bivšu gradsku upravu, zagrebačkim Adventom i Dječjom bolnicom Srebrnjak. Radi se o suradnicima bivšeg gradonačelnika Milana Bandića.

Pročitajte i ovo USKOK, ilustracija Zločinačko udruženje Policija i USKOK u akciji: Uhićeno više osoba u jednoj županiji Uhićenje, ilustracija Hitne dokazne radnje Velika akcija USKOK-a: Uhićenja u više županija, sumnja se u zločinačko udruženje

Privedeni su bivši Bandićevi vozači Zdravko Krajina i Vladimir Džajo. Policija je uhitila i Denisa Mohenskog, kojega se oslovljavalo 'Kraljem Adventa'. Privedena je i Jelena Čeklić, članica Povjerenstva za javne površine u kojem se odlučivalo o kućicama.

Među uhićenima je i ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić. Policija je obavila pretres njegova doma na Tuškancu. Neslužbeno se spominje Bačićev odnos s vlasnikom bivše tvornice TEŽ Milanom Lončarićem.

U zasebnoj policijskoj akciji privedene su i Ana Stavljenić-Rukavina, potpredsjednica Gradske skupštine i predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak te Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Andrija Štampar'', te Andreja Šulentić, pročelnica stručne službe gradonačelnika. Njihova uhićenja nisu povezana s Adventom, već sa zlouporabom položaja i ovlasti u bolnici Srebrnjak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene