Policija pretresa kuću direktora HRT-a Kazimira Bačića
Policija pretresa kuću direktora HRT-a Kazimira Bačića Foto: Pixsell/Igor Kralj

Policija i USKOK provode tri velike akcije u Zagrebu. Uhićeno je više osoba povezanih s bivšom gradskom vlasti.


U trima akcijama policije i USKOK-a danas je privedeno više ljudi. Uhićenja su povezana s koruptivnim kaznenim djelima vezanima za bivšu gradsku upravu, zagrebačkim Adventom i Dječjom bolnicom Srebrnjak. Radi se o suradnicima bivšeg gradonačelnika Milana Bandića.

Vezani članci Kazneno prijavljeno devet osoba zbog krijumčarenja migranata Velika akcija policije! Zbog švercanja najmanje 100 migranata iz BiH u Hrvatsku, istraga nad devet osoba Split: 12 uhićenih još na ispitivanju - 1 MUP objavio za što terete 12 uhićenih u Splitu, mještani ogorčeni: "Samo ugrabi, uzmi sebi, a za druge koga briga"

Privedeni su bivši Bandićevi vozači Zdravko Krajina i Vladimir Džajo. Policija je uhitila i Denisa Mohenskog, kojega se oslovljavalo 'Kraljem Adventa'. Privedena je i Jelena Čeklić, članica Povjerenstva za javne površine u kojem se odlučivalo o kućicama.

Među uhićenima je i ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić. Policija je obavila pretres njegova doma na Tuškancu. Neslužbeno se spominje Bačićev odnos s vlasnikom bivše tvornice TEŽ Milanom Lončarićem.

U zasebnoj policijskoj akciji privedene su i Ana Stavljenić-Rukavina, potpredsjednica Gradske skupštine i predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak te Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Andrija Štampar'', te Andreja Šulentić, pročelnica stručne službe gradonačelnika. Njihova uhićenja nisu povezana s Adventom, već sa zlouporabom položaja i ovlasti u bolnici Srebrnjak.