Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na najavu tužbi proizvođača hrane koji tvrde da tip salmonele pronađen u njihovom mesu nije na EU listi opasnih bakterija, Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede, kaže da će njegovo Ministarstvo i dalje raditi svoj posao kako je i započelo.


Ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića novinari su prije sjednice Vlade pitali kako komentira izjave proizvođača hrane koji najavljuju tužbe. Tvrde kako inspekcija krši propise jer, navodno, soj salmonele pronađen u njihovu mesu nije na EU listi opasnih bakterija. 

Vezani članci Tomislav Tolušić Tolušić zadovoljan odlukom Povjerenstva: ''Skoro godinu dana su me svi gazili, pa čak i likovi kao što je radiofil Beljak i Davor Cotrugli Bernardić'' M. Kujundžić, L. Kuščević, G. Marić, G. Žalac, T. Tolušić Iz Vlade otišli zbog nekretnina, pokretnina... Što rade istražitelji u slučaju bivših ministara?

"Ministarstvo će i dalje odrađivati svoj posao kako je i započelo. Dovest ćemo u red tržište i znanstvenu ispravnost hrane, a svi oni koji msile da ova salmonela nije škodljiva predlažem da s tim zaraženim mesom naprave jedan ručak, pa neka mi se jave sutra u vezi toga", rekao je Tolušić.

Na nezakonitu zabranu upozorili su iz Perutnine Ptuj u čijem je mesu pronađena salmonela infantis, soj kojeg domaći i europski propisi ne smatraju opasnim za ljude. Sud je u prethodnim sličnim slučajevima presudio u njihovu korist.

U Hrvatskoj, kao i u Europskoj uniji, samo se dvije vrste, od 2500 vrsta salmonele, smatraju opasnim za ljude, a salmonela infantis nije među njima. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju