Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obvezna supervizija

Ravnatelj Centra za nestalu djecu i zlostavljanu djecu o slučaju u osječkom domu: "To treba gledati kao incident"

Aktualno Galerija Tomislav Ramljak Tomislav Ramljak Foto: DNEVNIK.hr Zlostavljanje u domu za nezbrinutu djecu - 3 Zlostavljanje u domu za nezbrinutu djecu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Zlostavljanje u domu za nezbrinutu djecu - 2 Zlostavljanje u domu za nezbrinutu djecu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Zlostavljanje u domu za nezbrinutu djecu - 1 Galerija 1/4 >>
Inspekcija resornog ministarstva nadzire jesu li štićenici osječkog doma dobili psihološku pomoć nakon incidenta koji je šokirao javnost. Iz Osijeka se uživo javio reporter Dnevnika Nove TV Tin Kovačić koji je razgovarao s ravnateljem Centra za nestalu i zlostavljanu djecu Tomislavom Ramljakom.

Pravila struke nalažu da se nakon ovakvih incidenata djeci pruži psihološka pomoć, javio je reporter Dnevnika Nove TV Tin Kovačić i istaknuo kako su u domu Klasje zaposlene 92 osobe.

Da ste ministar kako biste riješili ovaj slučaj u Osijeku, pitao je Tomislava Ramljaka, ravnatelja Centra za nestalu i zlostavljanu djecu.

"Prije svega, rad u sustavu socijalne skrbi je izuzetno stresan i zahtjevan, i mislim da je neophodno zapošljavanje još dodatnih stručnjaka. Ono što je obvezno je sustavna supervizija svih djelatnika koji rade s takvom skupinom djece. Svakako mislim da je neophodno više raditi na promociji udomiteljstva", rekao je i dodao kako njegova udruga na području Osječko-baranjske županije radi velike pomake po tom pitanju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mirni prosvjed Mučan slučaj iz Osijeka zgrozio javnost: ''Netko od građana bi trebao biti u Domu i paziti na djecu''

"Udomiteljstvo je neki oblik zamjene da dijete bude smješteno u ustanovu", rekao je Ramljak.

Djeca su ionako traumatizirana jer su odvojena od roditelja. Pitanje je treba li im nakon ovakvih incidenata pružiti psihološku pomoć.

"Apsolutno je potrebno i vjerujem da stručni tim Klasja već pruža pomoć. Mislim da je to u njihovom redovitom radu obvezno", rekao je.

Kovačića je zanimalo i je li ponašanje ove odgajateljice iznimka ili pravilo u sustavu?

Pročitajte i ovo Zlostavljanje u domu za nezbrinutu djecu - 1 Uznemirujuća snimka Otac trogodišnjaka iz dječjeg doma u Slavoniji: "Kad sam ga vidio djelovao je šokirano. Mislim da je bio i vezan u krevetu." Javili se roditelji još jednog djeteta

"Mi kao organizacija civilnog društva dugo surađujemo s ustanovom Klasje. Rekao bih da je to zaista izolirani slučaj i treba zaista to gledati kao jedan incident", kazao je ravnatelj Centra za nestalu i zlostavljanu mladež.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene