Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen u aferi softver

Zbog nemogućnosti obavljanja posla: Tomislav Petric bit će smijenjen s čela SAFU-a

Tomislav Petric bit će smijenjen s pozicije ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje, potvrdila je ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Nataša Tramišak. Bit će smijenjen zbog nemogućnosti obavljanja svog posla.

Ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Nataša Tramišak izjavila je u petak da će uskoro biti održana sjednica Upravnog vijeća Središnje agencije za financiranje i ugovaranje EU projekata na kojoj će biti zatražena smjena ravnatelja te ustanove Tomislava Petrica.

Petric je jedan od uhićenih u aferi softver, a nakon sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem Tramišak je na novinarski upit rekla kako će na sjednici Upravnog vijeća SAFU-a zbog nemogućnosti obavljanja dužnosti u ovome trenutku, biti zatražena Petricova smjena i taj će prijedlog biti upućen Vladi.

Pročitajte i ovo Igor Cišper Bivša ministrica Žalac ide u Remetinec: Uhićenima u aferi Softver sudac odredio po 30 dana istražnog zatvora

Kako sa Suda još nismo dobili informaciju o pokretanju sudskog postupka, jedino možemo zatražiti smjenu zbog toga što nije u mogućnosti obavljati svoju dužnost, pojasnila je Tramišak.

Na upit novinara je li surađivala s Uredom europskog javnog tužitelja (OLAF) vezano uz aferu softver u kojoj je uhićena bivša ministrica , te jesu li iz toga ureda zatražili neke dokumente, Tramišak je rekla da veliki broj korisnika savjesno i namjenski koriste te fondove, ali i da je Središnja agencija za financiranje i ugovaranje EU projekata (SAFU) proslijedila OLAF-u 217 sumnji na nepravilnosti.

Kako dalje oni postupaju, to ovisi o njihovim procedurama. Imam informacije da su početkom rujna došli u Ministarstvo, ali ne konkretno kod mene, već su od nekih djelatnika zatražili izuzimanje određene dokumentacije. Ostali slijed aktivnosti ne mogu komentirati, jer nisam upoznata, rekla je Tramišak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene