Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako još do nedavno nezamislivo da od liječnika, javnog bilježnika ili iz bilo koje službe odete, a da ne čujete onaj važni udarac pečatom, oni bi uskoro u svim djelatnostima mogli otići u povijest. Inozemstvo ih se već riješilo, a ministar gospodarstva Tomislav Panenić predložio je da se tvrtke i obrtnike rastereti kupovanja pečata.


Morali su se autorizirati svi - od velikih tvrtki do frizerskih salona. No, proteklih godina Visoki trgovački sud, u više slučajeva je presudio da za pravovaljanost isprave i ugovora, pečat nije obvezan.

Vezani članci Davor Fabijanić Očaj u Čučerju: "Morao sam skupiti dva i pol, tri kilograma dokumenata. Koštalo je oko 12.000 kuna. A sve je zapelo" Slika nije dostupna Uskoro bez puste papirologije na šalterima!

'Više se ni ne traži formalno. Ali da izbjegnemo taj trošak kod pokretanja poslovanja poduzeća to je jedan od momenata koji se može izbjeći', kazao je ministar gospodarstva Tomislav Panenić

Rasterećenje će se itekako osjetiti, jer pečat stoji stotinjak kuna. No, mnogim svestranijim poduzetnicima, olakšat će džepove.

'Ja sad trenutno moram po svijetu hodati s ovai 4 štambilja - za dvije firme, jednu udrugu i moj osobni štambilj. Uopće mi neće nedostajati. Dapače, olakšat će mi život', sretan je najavom vlasnik 3 restorana Dražen Ćurić.

Ali pečati će nekome jako nedostajati - tiskarama koje ih izrađuju. 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju