Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oduševljeni Karamarko

'Naš sljedeći korak je pobjeda na parlamentarnim izborima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko komentirao je rezultate koje je njegova stranka postigla na izborima za Europski parlament.

'Hvala što ste se okupili u ovako velikom broju da označimo našu pobjedu. Još je ostalo za pobrojiti oko 8 posto glasova. Vjerujem da čvrsto grabimo prema šestom mandatu. Mislim da je to velik uspjeh. Ali ovo nije vrijeme za euforiju. Sjetimo se naših sugrađana koji su pogođeni poplavom i žive u uvjetima u kojima ne bi trebali živjeti, borave u sportskim dvoranama jer su im domovi uništeni. Volio bih da Vlada posluša nas i da ih što prije vratimo u novi život. To je prioritet.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko na općem saboru HDZ-a govorio i o svojoj kandidaturi Karamarko savjetuje vodstvu HDZ-a da osnuje Domoljubnu koaliciju broj dva Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

Milanović: Nema odustajanja, idemo naprijed još odlučnije

Drugi razlog je taj što se Hrvatska nalazi u katastrofalnoj gospodarskoj situaciji i to zahvaljujući nesposobnosti onih koji su kreirali činjenicu da se ne bilježi gospodarski rast u Hrvatskoj. Nemamo razloga za euforiju. Ali zato je HDZ iz jedne rastrojene vojske došao u poziciju najjače hrvatske stranke, koja ima kompletni gospodarski program koji će hrvatsku izvesti iz neprilika.

Povjerenje građana nama je poruka političkim oponentima - dosta je bilo nerada, imrovizacija. Naš sljedeći korak je pobjeda na parlamentarnim izborima. Želimo preuzeti odgovornost za našu domovinu, jer je volimo. Ne želimo doći na vlast da bi dijelili sinekure već da bi se u našoj zemlji bolje živjelo i da se naša mladež ne iseljava. Mi smo ovdje da služimo hrvatskom narodu i vratit ćemo joj ponos i svakom pojedincu posao, a ne da se iseljava. Trebalo nam je dvije godine da se vratimo na mjesto najjače strane. Osvojit ćemo i parlamentarne izbore i vratiti se tamo gdje nam je mjesto. Zahvaljujem se svima koji su nam poklonili glas, ali i onima koji nam nisu poklonili glas', izjavio je Tomislav Karamarko.

Plenković očekuje prijevremene izbore

Nositelj HDZ-ove koalicijske liste Andrej Plenković izjavio je večeras kako su izbori za Europski parlament prekretnička poruka te da očekuje prijevremene parlamentarne izbore.

Zadovoljni smo rezultatima i nadamo se na kraju i šestom mandatu, rekao je dodavši kako je HDZ imao jako dobre koalicijske partnere. Na upit imaju li Hrvati iz BiH sadašnjim izbornim rezultatima svoju prigodu, Plenković je odgovorio kako su i do sad u provedbi programa iznimno zauzeto radili na pravima Hrvata iz BiH.

To ćemo i dalje nastaviti, rekao je dodavši kako žele da se osigura njihova konstitutivnost i jednakopravnost. Istaknuo je kako će raditi na tom da ustavne reforme budu takvoga karaktera da se poštuje načelo da jedan narod drugome ne bira člana predsjedništva te da Hrvati budu onaj kohezivni čimbenik u BiH koji će omogućiti njezin ubrzani put. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene