Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najboljim hrvatskim kuharom na Danima hrvatskog kulinarstva proglašen je Tomislav Karamarko.


Tomislav Karamarko iz Zadra najbolji je hrvatski kuhar. Tako je odlučio stručni žiri na desetim Danima hrvatskog kulinarstva koji su održani u Umagu.

Vezani članci CakePro - 4 Pokažite svoju kreativnu stranu i pretvorite svoje slastice u umjetnička djela pomoću CakePro seta za ukrašavanje! Tomislav Karamarko Oglasio se Karamarko: ''Dragi prijatelji, ja sam samo htio spasiti neku lovu za ovu siromašnu državu''

Lentu državnog prvaka u kulinarstvu osvojio je pokazavši najviše kreativnosti, kulinarskog umijeća te profesionalnosti u pripremi raznolikog menija od čak pet jela.

>> OVAKO bi to izgledalo nakon povratka s Marsa...

'Ovo mi znači jako puno. Već sam peti ili šesti put na ovom natjecanju. Napokon sam pobijedio i to znači dosta za napredak, za karijeru i sve', kazao nam je Karamarko.

Konkurencija je bila žestoka. 'To su dečki i cure koji znaju svoj posao. Već se dugo znamo s prethodnih natjecanja, to su nijanse', kaže Karamarko, inače zaposlen kao kuhar u jednom zadarskom hotelu.

Osim natjecanja kuhara održano je i natjecanje slastičara. U toj kategoriji titulu najbolje ponijela je Ivana Vidaković.

'Presretna sam. Ne znam što bih rekla. To je vrh mojoj struci. Puno sam se trudila. Bilo je puno odricanja, puno rada i na kraju se ipak isplatilo', rekla je Vidaković.

Dani hrvatskog kulinarstva središnja su i najznačajnija nacionalna kulinarska manifestacija koja se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike i Ministarstva turizma.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook