Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon premijera Oreškovića, javnosti se obratio i Tomislav Karamarko. Tražio je da premijer odstupi jer više nema povjerenje HDZ-a.


17:54 - 'Nemojte brinuti. Poslovi se još uvijek odrađuju', poručio je Karamarko upitan  kako misli prikupiti većinu u Saboru ako to nije mogao niti netom poslije izbora.

Vezani članci Tomislav Karamarko Oglasio se Karamarko: ''Dragi prijatelji, ja sam samo htio spasiti neku lovu za ovu siromašnu državu'' Nastavak suđenja Franji Vargi i Blažu Curiću za aferu SMS Svjedok u aferi SMS: "Mamić ja Vargi kupovao mobitele, televizore, auto, jacuzzi..."

17:53 - 'Most se nije pokazao vjerodostojnim partnerom. Puno puta sam rekao Petrovu: Ajmo surađivati, ali bez grča u želucu', rekao je Karamarko.

17:52 - Karamarko kaže da bi bilo dobro da Orešković odstupi s mjesta premijera.

17:49 - Karamarko kaže da je HDZ uložio mnogo truda da održi partnerstvo s Mostom. Napominje kako je u posljednjih par tjedana i na njega osobno izvršena velika 'haranga'.

17:45 - 'Sukus svega je da gospodin Orešković traži ostavku Petrova i mene. Priznajem da sam začuđen što je to došlo danas nakon što sam dobio njegovu podršku', rekao je Karamarko. Osvrnuo se na dobre gospodarske trendove u gospodarstvu te ga stoga još više začuđuje traženje ostavke.

Napominje kako bi premijer trebao objasniti javnosti zašto je sastanak u SOA-i bio važniji od sjednice Vlade.

Ostavku ne možemo prihvatiti. 'Mi smo najjača hrvatska stranka', podsjetio je kako je za Domoljubnu kolaiciji glasovalo 800.000 ljudi, a za Oreškovića samo 76 i to onih u Saboru.

'Gospodin Orešković više ne uživa naše povjerenje, nakon ovoga što je izveo', rekao je Karamarko.

16:50 - Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko sazvao je pressicu u 17:30 sati u stranačkim prostorijama HDZ-a na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma.

Podsjetimo, premijer Tihomir Orešković pozvao je na ostavku Tomislava Karamarka i Božu Petrova, nakon što je jasno poručio kako on sam nema namjeru odstupiti.

Karamarkovu pressicu pratite na portalu Dnevnik.hr te u programu Nove TV.