Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Optužbe za upletenost u aferu SMS Karamarko opovrgava, a i dalje je uvjeren u to da je na parlamentarnim izborima 2015. pokraden kako bi ga se maknulo s vrha stranke, za što optužuje osobe s vrha HDZ-a.


Afera SMS o curenju povjerljivih informacija u koje je upetljan informatičar Franjo Varga, kojeg se sumnjiči da je proizvodio falsificirane SMS-ove za korisnike unutar HDZ-a i za obranu Ivice Todorića i Zdravka Mamića, potencijalno uključuje i krugove bliske Tomislavu Karamarku. 

Vezani članci Slanje SMS-a, ilustracija Neočekivan obrat: Ucjenjivali su ga i tražili pet tisuća eura zbog afera s drugim ženama, ali on ih je iznenadio reakcijom Milijan Brkić u Saboru (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) Ni nakon godinu dana joj se ne nazire kraj: Svi krakovi afere SMS

Karamarko bi imao motiva otežavati poziciju Milijana Brkića Vase i Andreja Plenkovića, koji ga je naslijedio na čelu HDZ-a, piše Večernji list. 

Karamarko je na te optužbe odgovorio žestokim opovrgavanjem tvrdnji. Negira da je Vargu uopće poznavao u vrijeme svog predsjedavanja HDZ-om. 

Karamarko je s Vargom stupio u kontakt kako bi mu pomogao pri utvrđivanju krađe glasova na parlamentarnim izborima 2015.. Karamarko vjeruje da se u tom periodu dogodila krađa mandata HDZ-a te je zbog toga tražio pomoć APIS-a. 

Ako se krađa dogodila, Karamarko vjeruje da su u nju bile uključene osobe iz HDZ-a čiji je cilj bio smanjiti uspjeh te stranke na izborima i kompromitirati njegovo vođenje HDZ-a kao neučinkovito i pogubno po rejting stranke. 

Smatra da je u cijeloj priči on bio žrtva, tako da ne želi da ga se i dalje upetljava u aferu s Vargom, kojeg je, kažu njemu bliski, ionako u životu sreo samo jednom. 

"Vrijeme će ionako pokazati koliko su u sve to uključeni oni koji su sada u panici i tvrde da ništa ne znaju", izjavio je Karamarko.