Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Curenje informacija

Tomislav Karamarko tvrdi da je žrtva afere SMS: "Upetljavaju me jer su u panici"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Optužbe za upletenost u aferu SMS Karamarko opovrgava, a i dalje je uvjeren u to da je na parlamentarnim izborima 2015. pokraden kako bi ga se maknulo s vrha stranke, za što optužuje osobe s vrha HDZ-a.

Afera SMS o curenju povjerljivih informacija u koje je upetljan informatičar Franjo Varga, kojeg se sumnjiči da je proizvodio falsificirane SMS-ove za korisnike unutar HDZ-a i za obranu Ivice Todorića i Zdravka Mamića, potencijalno uključuje i krugove bliske Tomislavu Karamarku. 

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko na općem saboru HDZ-a govorio i o svojoj kandidaturi Karamarko savjetuje vodstvu HDZ-a da osnuje Domoljubnu koaliciju broj dva Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

Karamarko bi imao motiva otežavati poziciju Milijana Brkića Vase i Andreja Plenkovića, koji ga je naslijedio na čelu HDZ-a, piše Večernji list. 

Karamarko je na te optužbe odgovorio žestokim opovrgavanjem tvrdnji. Negira da je Vargu uopće poznavao u vrijeme svog predsjedavanja HDZ-om. 

Karamarko je s Vargom stupio u kontakt kako bi mu pomogao pri utvrđivanju krađe glasova na parlamentarnim izborima 2015.. Karamarko vjeruje da se u tom periodu dogodila krađa mandata HDZ-a te je zbog toga tražio pomoć APIS-a. 

Ako se krađa dogodila, Karamarko vjeruje da su u nju bile uključene osobe iz HDZ-a čiji je cilj bio smanjiti uspjeh te stranke na izborima i kompromitirati njegovo vođenje HDZ-a kao neučinkovito i pogubno po rejting stranke. 

Smatra da je u cijeloj priči on bio žrtva, tako da ne želi da ga se i dalje upetljava u aferu s Vargom, kojeg je, kažu njemu bliski, ionako u životu sreo samo jednom. 

"Vrijeme će ionako pokazati koliko su u sve to uključeni oni koji su sada u panici i tvrde da ništa ne znaju", izjavio je Karamarko. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene