Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prvi potpredsjednik Vlade i čelnik HDZ-a Tomislav Karamarko u srijedu je u objavi na svom Facebook profilu pod naslovom "Sigurnost hrvatskih građana ne smije se politizirati", a nakon što je došlo do smjena u policiji zbog krađe u zagrebačkoj kriminalističkoj policiji, dao punu podršku ministru unutarnjih poslova Vlahi Orepiću "u najavama temeljitih reformi u sustavu".


"Iskreno mi je žao što je došlo do ovako ozbiljnog incidenta u sjedištu Policijske uprave zagrebačke. Nepotrebno je isticati koliko ovakvi događaji negativno utječu na osjećaj sigurnosti, ali i povjerenja u policiju među građanima, posebno kad znamo da živimo u vremenu i okruženju brojnih sigurnosnih izazova i prijetnji", napisao je Tomislav Karamarko.

Vezani članci Policija traži muškarca zbog krađe - 3 Prepoznajete li muškarca na fotografiji? Policija sumnja da je povezan s krađom u Karlovcu Provalnik/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Policija poslala upozorenje građanima uoči blagdana: ''Nekad i sama žrtva stvori priliku za provale''

U ured u zagrebačkoj krim policiji provaljeno je s nedjelje na ponedjeljak, a zbog nje su sa svojih dužnosti odstupili glavni ravnatelj policije Vlado Dominić, načelnik zagrebačke policije Goran Burušić te načelnik Sektora kriminalističke policije zagrebačke policijske uprave Danijel Žugel i voditelj Službe za unutarnju kontrolu Stjepan Jurenec.

MUP je u srijedu objavio da su na njihova mjesta imenovani vrštelji dužnosti te je Zvonimir Vnučec v. d. glavnog ravnatelja policije, v. d. načelnik PU zagrebačke je Željko Prša, načelnika Sektora kriminalističke policije u zagrebačkoj policiji je Antun Čavčić, a v. d. voditelja Službe za unutarnju kontrolu Damir Juras.

 

 

[SIGURNOST HRVATSKIH GRAĐANA NE SMIJE SE POLITIZIRATI] Iskreno mi je žao što je došlo do ovako ozbiljnog incidenta u...

Posted by Tomislav Karamarko on 6. travnja 2016

"Iako bi mnogi od mene u ovakvoj situaciji očekivali da ponovo ističem kako je promjene u policiji trebalo odavno napraviti, ja to neću učiniti. Naprotiv, ovim putem dajem punu podršku ministru unutarnjih poslova u najavama temeljitih reformi u sustavu koji će od policije ponovo učiniti stup sigurnosti Republike Hrvatske", stoji u objavi na Karamarkovom Facebook profilu.

"Moju profesionalnu karijeru u policiji, ali i cijelom sigurnosnom sustavu obilježila je upravo beskompromisna borba za depolitizaciju, profesionalizaciju i povjerenje građana u cijeli sustav. Stoga se nadam da će ministar i njegovi suradnici brzo otkriti odgovorne za ovaj bezobrazni pokušaj diskreditacije hrvatske policije i privesti ih pravdi", zaključuje prvi potpredsjednik Vlade. (Hina)