Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog prijetnji i psovki

Ćorić će prihvatiti Ponoševu ostavku, nakon što je objavljena snimka prijetnji

Ministar energetike i zaštite okoliša Tomislav Ćorić najavio je u četvrtak da će prihvatiti ostavku čelnika Fonda za zaštitu okoliša Dubravka Ponoša nakon što je objavljena snimka u kojoj Ponoš prijeti predsjedniku Radničkog vijeća Fonda Mislavu Kotarcu.

Ćorić tvrdi da je za zbivanja u Fondu i snimku razgovora Ponoša i Kotarca saznao u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima. Pojasnio je da je Ponoš snimku razgovora dobio iz njegova kabineta i da su mu je njegovi suradnici proslijedili u trenutku kada su shvatili da postoji. Negirao je Ponoševe tvrdnje da za tu snimku zna već godinu dana.

Novinari su ga podsjetili da je Mostov zastupnik Nikola Grmoja rekao da mu je postavio zastupničko pitanje i da je on odgovorio da ga je poslao Vladi 3. svibnja, što je potvrdio. Odbacio je Grmojino tumačenje da je iznošenjem hodograma utopio premijera zapitavši: ''Zašto bih utopio premijera?''

''Grmoja je postavio zastupničko pitanje 1. travnja 2019. godine, 3. travnja Ministarstvo je zaprimilo pitanje i promptno smo reagirali i zatražili očitovanja gospodina Ponoša, on nam ga je dostavio 10. ili 11. travnja, i mi smo početkom svibnja taj odgovor proslijedili prema Vladi RH. Mislite li da je odgovor gospodinu Grmoji u kojem se gospodin Ponoš referira na stanje u Fondu koji je u konačnici vrlo kratak, da je to nešto što bi premijer u bilo kojem trenutku sakrivao od hrvatske javnosti. Govorimo o jednoj polurečenici'', pojašnjava Ćorić.

Pročitajte i ovo Direktor fonda za zaštitu okoliša Dubravko Ponoš (Fto: Dnevnik.hr) ZBOG PRIJETNJI I PSOVKI Dubravko Ponoš: "Spreman sam se suočiti sa svim posljedicama svoje neprimjerene komunikacije, a Ćorić za razgovor zna godinu dana"

Pročitajte i ovo Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike (Foto: Dnevnik.hr) Nakon snimke Slučaj "Odšarafit ću ti glavu": Ministar Ćorić traži ostavku direktora Fonda za zaštitu okoliša

''Ta snimka je bila u mailu koji je dostavljen na čitav niz adresa. Moji suradnici su je detektirali, jer je taj mail bio jako velik, nakon sedam do osam dana'', dodao je.

Kazao je i da je Ministarstvo u siječnju poduzelo upravni nadzor u Fondu zbog napisa u medijima i novinarskih pitanja, što je bilo oko 15. siječnja. ''Što se tiče konkretnog razgovora Kotarca i Ponoša, njegova tona, za njega sam saznao u ponedjeljak, 23. rujna'', dodao je te poručio da će prihvatiti ostavku koju je Ponoš danas ponudio.

Ćorić se ne slaže s tumačenjima da mnoge stvari u Fondu ''ne štimaju''.

''Ono što se dogodilo u Fondu u posljednjih nekoliko godina je financijska stabilizacija Fonda, niz natječaja kojim smo poduprli čitav niz područja i u tom je kontekstu moja suradnja s gospodinom Ponošem bila korektna“, rekao je ministar.

Osvrnuvši se na problem neefikasnih radnika, ustvrdio je da nije slušao Ponoševu presicu, ''ali u svakom društvu postoje ljudi koji svjesno izbjegavaju svoje obveze i takvi ne bi trebali imati mjesta nigdje, no dug je put do toga''. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene