Tomašević na proslavi 96. rođendana ZOO-a - 1
Tomašević na proslavi 96. rođendana ZOO-a - 1 Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL/Pixsell

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević oglasio se o pokretanju predmeta pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa.


Tomislav Tomašević oglasio se o predmetu koji je zbog imenovanja nove uprave Zagrebačkog holdinga otvorilo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

Tomašević kaže da je odluka o Upravi i Nadzornom odboru pravno valjana i u skladu sa zakonom.

''U pogledu najavljenog pokretanja postupka ispred Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa zbog navodnog kršenja procedure, ocijenili smo da je stanje u Zagrebačkom holdingu zahtijevalo neodgodivo djelovanje te smo odluku donijeli sukladno važećim zakonima i dosadašnjoj uvriježenoj praksi. Ovdje treba istaknuti i dodatnu okolnost da u trenutku dok predstavničko tijelo nije konstituirano, ne može dati prijedlog članova uprava i nadzornih odbora'', kaže Tomašević.

Tomislav Tomašević, zagrebački gradonačelnik Dnevnik Nove TV doznaje: Povjerenstvo za sukob interesa otvorilo predmet protiv Tomislava Tomaševića

Tomašević u priopćenju kaže da će, ako Povjerenstvo utvrdi da je bio u sukobu interesa, iskoristiti pravna sredstva jer smatra da se to protivi Zakonu koji definira ovlasti gradonačelnika da imenuje predstavnike uprava trgovačkih društava u vlasništvu Grada.

''Zakon o lokalnoj i regionalnoj samoupravi jasno dopušta gradonačelniku koji je ostvario izravno demokratski mandat da imenuje članove uprava i nadzornih odbora da bi osigurao građanima da usluge koje pružaju ta društva budu kvalitetnije i ekonomičnije'', kaže Tomašević.