Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Paromlin iduće godine

Sukob na sjednici Gradske skupštine: "HDZ želi raditi show od toga"

28. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba
28. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba Cropix
Aktualno Galerija Rušenje zgrade bivše Zagrebačke banke u Paromlinskoj ulici Rušenje zgrade bivše Zagrebačke banke u Paromlinskoj ulici Foto: Cropix 28. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba 28. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba Foto: Cropix 28. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba 28. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba Foto: Cropix +0 Urušen krov tvornice Gredelj u Zagrebu Galerija 1/4 >>
Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je u četvrtak da će radovi na projektu Paromlina započeti sljedeće godine, a parking za oko 350 automobila ispred Paromlina bit će premješten na prostor Gredelja.

Na aktualnom satu sjednice Gradske skupštine, koja raspravlja o izvršenju proračuna za tekuću godinu, gradonačelnik je istaknuo da će radovi na projektu Paromlina započeti sljedeće godine. Gradonačelnik Tomislav Tomašević u odgovoru na pitanje zastupnice Marte Kiš (Zagreb je naš) istaknuo je da je to najveća kapitalna investicija u njegovu mandatu.

28. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba Rušenje zgrade bivše Zagrebačke banke u Paromlinskoj ulici Foto: Cropix

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet istaknuo je da su projekti za Paromlin završeni, a osim same zgrade uredit će se cjelokupni prostor oko Paromlina. Među ostalim, parking za oko 350 automobila premjestit će se na prostor Gredelja, a u tijeku su i uklanjanja nekretnina zapadno od Paromlina, gdje će se urediti park.

28. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba Urušen krov tvornice Gredelj u Zagrebu Foto: Pixsell

Više oporbenih zastupnika vlast je u četvrtak upozorilo na problem stanovnika Dubrave, koji su nezadovoljni činjenicom da će njihov mjesni odbor biti prenamijenjen u dječji vrtić. Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec izvijestila je kako bi do kraja godine prostori triju mjesnih odbora u Dubravi, kao i triju mjesnih odbora u Sesvetama, trebali biti uspješno prenamijenjeni u dječje vrtiće, čime će se dobiti prijeko potrebni kapaciteti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Svađa prerasla u sukob Ubojstvo u zagrebačkom tramvaju broj 6: Pakistancu potvrđeno 12 godina zatvora

Istaknula je da je ukupno osam projekata prenamjene dobilo financiranje iz Nacionalnog programa za oporavak i otpornost, šest njih će biti gotovo do sljedeće odgojne godine, među njima je i onaj u Novom Retkovcu.

Pročitajte i ovo Zlatko Šimić Tužna vijest Iznenada preminuo novinar Zlatko Šimić

Neovisna zastupnica Višnja Fortuna istaknula je da ta prenamjena predstavlja problem za umirovljenike, koji su ogorčeni jer ostaju bez svoga prostora. Dolenec joj je odgovorila da će Mjesni odbor Novi Retkovec dobiti zamjenski prostor na adresi Dubrava 226, koji je veći i moderniji.

Župan pozvao Tomaševića da dođe na prosvjed u Dubravu

Zastupnik HDZ-a Mario Župan pozvao je gradonačelnika Tomaševića da u četvrtak u 17 sati dođe na prosvjed građana u Dubravu, koji će izraziti nezadovoljstvo tom odlukom. "Dobro znate da su Vijeće gradske četvrti i Mjesni odbor Trnava bili protiv prenamjene", rekao je Župan.

Tomašević je odgovorio kako mu je jasno da "HDZ želi raditi show od toga", a Vijeće gradske četvrti Donja Dubrava vodi HDZ-ovac Trpimir Majcan, koji je kao višak otpušten iz Zagrebačkog holdinga prije godinu dana, podsjetio je Tomašević i ponovio da je Mjesnom odboru Trnava ponuđena alternativna lokacija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uhićen je Zlostavljao sedmomjesečnu pokćerku kada supruge nije bilo kod kuće: Beba ima teške ozljede, u bolnici je

Zastupnik Mosta Trpimir Goluža upitao je koliko se radnih sporova trenutačno vodi zbog otkaza u procesu utvrđivanja radnih viškova u Zagrebačkom holdingu i Gradu Zagrebu.

28. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba 28. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba Foto: Cropix

"Ako mislite da je svih 700 ljudi, koji su radili u administraciji, pokrenulo radne sporove, razočarat ću vas jer to nije točno", rekao je Tomašević te dodao kako se radi o manjem broju radnika, a točne će podatke pismeno dostaviti zastupniku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene