Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u srijedu obilazi peradarske farme u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji. Cilj ministrovog obilaska je ukazati na kvalitetu proizvodnje mesa u Hrvatskoj.


"Ovim obilascima želimo ukazati na kvalitetu i sigurnost obrade u hrvatskim pogonima za proizvodnju mesa. Ovo je poticaj građanima da kupuju hrvatsko meso. To je meso koje nema salmonelu i vrhunske je kvalitete", istaknuo je ministar Tomislav Tolušić.

Vezani članci Slika nije dostupna Ministarstvo poljoprivrede objavilo rezultate analize inspekcijskog nadzora mesa Slika nije dostupna ''Inspekcije su radile cijeli vikend i radit će dok na tržištu ne postignemo to da imamo zdravstveno ispravne proizovde''

Ministar Tolušić obilazi peradarske farme između 8 i 11 sati ujutro. Tolušić je već obišao pogone Perutnine Ptuj PIPO d.o.o. u Čakovcu, a obići će još OPG Mario Magdalerić iz Šamovca, Farmu za tov brojlera br. 9, Koka d.d. u Kućanima Gornjim, Tvornicu Stočne hrane Blagodar i veterinarsku ambulantu u Varaždinu, te Industriju mesa KOKA d.d. u Varaždinu.

Ministar će nakon svakog obilaska dati kratku izjavu za medije.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju