Ivica Todorić (Foto: Robert Anic/PIXSELL)
Ivica Todorić (Foto: Robert Anic/PIXSELL)

Nakon što je podnio kaznenu prijavu protiv Martine Dalić i Ante Ramljaka, Ivica Todorić na blogu je objavio kako se bori protiv koruptivnog sustava u Hrvatskoj.


Ivica Todorić u najnovijoj je objavi na svom blogu poručio kako se bori protiv koruptivnog sustava u Hrvatskoj.

Cijelu objavu pročitajte u nastavku:

U svom političkom program češka Akcija nezadovoljnih građana koju vodi Andrej Babiš, poduzetnik i političar koji se ne miri sa stanjem u društvu, pobijedila je na parlamentarnim izborima 21. listopada. Jedna od glavnih političkih platformi na kojoj je Babiš dobio izbore je borba protiv korupcije u svim porama društva pa Babiš često ističe kako je mislio da je institucionalna korupcija izgubila bitku s pravnom državom i kaže “godine 1989. nadali smo se,a i drugi su mislili da ćemo se napokon riješiti nepodnošljivog koruptivnog sustava. Nije uspjelo i danas se borimo s njim"

Danas se i ja borim protiv koruptivnog sustava u Hrvatskoj!

Kroz Lex Agrokor Vlada je preko noći stvorila sustav u kojem strani utjecaji, razni lobisti, odabrana odvjetnička društva i kumovi upravljaju državom!

Za interese tih skupina Vlada uništava Agrokor koji je svakog dana nešto novo stvarao s jasno formuliranim nacionalnim interesima.

Tako je Agrokor ulagao,ulagao,ulagao i stvorio:

 Najveću poljoprivrednu industriju u Europi
Treću najuspješniju sladoledarnu industriju u Europi
Najveći trgovački lanac u regiji
Najveću industriju mineralnih voda u regiji
Najveću mesnu industriju u regiji
Najveću industriju ulja,margarina i majoneza u regiji
Apsolutno najveći poslodavac u regiji 60.000 ljudi
Apsolutno najveći investitor u regiji, posebno u ljude i nove tehnologije

Agrokor je bio jasan partner u regionalnoj i EU politici, štiteći nacionalne interese svakog prostora gdje je djelovao !

Kako bi se prikrilo uništavanje Agrokora za privatne interese spomenutih skupina najviši dužnosnici države olako se I neargumentirano odvažuju tvrditi kako je nacionalizacijom Agrokora kroz Lex osigurano:

NOVI NOVAC ZA AGROKOR
NOVO POVJERENJE PREMA AGROKORU
ODLIČNI AGROKOROVI UGOVORI
ODLIČAN AGROKOROV REZULTAT

No te lažne tvrdnje najbolje demantiraju činjenice kojima smo svjedoci.

NOVI NOVAC - koji je, tobože ,Knighthead dao kao kredit Agrokoru ,došao je na račune Agrokora, ,tu je stajao neko vrijeme, Agrokor ga nije smio trošiti, a na kraju novim kriminalnim ugovorom vraćen je na račune Knightheadu u inozemstvo.

ODLIČNI AGROKOROVI UGOVORI- omogućili veliku pljačku kroz ugovor o roll up-u..

NOVO POVJERENJE- 3.11.2017 je počelo trgovanje dionicama Agrokorovih kompanija na Zagrebačkoj burzi. Vrijednost im je u prosjeku pala u odnosu na prijašnje trgovanje za 75%.

To je novo povjerenje!

Ovakvo katastrofalno stanje vrijednosti Agrokorovih kompanija je posljedica uvođenja Lex-a i rada Izvanredne uprave Agrokora: Sada, nakon što je izvanredna uprava uništila vrijednosti Agrokora pustiti trgovanje ne burzi je pravi kriminal. Za to vrijeme interese Knightheada štiti izravno Vlada a cilj je da se vrijednost umanji kako bi se više novca opljačkalo i nekome stavilo u džep.

Istovremeno, uništene su sinergije građene godinama čime je Agrokoru zadan nenadoknadiv gubitak.