Todorić je podnio kaznenu prijavu protiv "odgovornih" u izvanrednoj upravi Agrokora. Todorićevi odvjetnici potvrdili su za Novu TV da je ta kaznena prijava i autentična. Državno odvjetništvo po njoj je dužno i postupati.


Ivica Todorić na svom je blogu objavio kako je podnio kaznenu prijavu protiv "odgovornih" u izvanrednoj upravi Agrokora.

Vezani članci Emil Tedeschi Tedeschi oštro po Todoriću: "Za optuživanje drugih moraš biti čovjek bez morala, obraza i samokritike" Konferencija za novinare Ivice Todorića Ivica Todorić: "Stvarao sam hrvatsku industriju iz pepela, ni iz čega. Ali sad sam sretan jer radim dobru stvar za državu"

Navodi kako potezi izvanredne uprave, koje odobrava Vlada, kao rezultat imaju pogodovanje odabranima i zastrašujuće urušavanje vrijednosti tvrtki iz koncerna, čemu svjedoče i burzovni rezultati trgovanja dionicama Agrokorovih tvrtki.

"Zbog nevjerojatnih, potpuno vidljivih, kriminalnih aktivnosti koje provodi izvanredna uprava Agrokora, podnio sam kaznenu prijavu protiv odgovornih. Potezi izvanredne uprave, koje odobrava Vlada, kao rezultat imaju pogodovanje odabranima i zastrašujuće urušavanje vrijednosti tvrtki iz koncerna čemu svjedoče i burzovni rezultati trgovanja dionicama Agrokorovih tvrtki koje, očito, treba uništiti kako bi se prodale u bescijenje", napisao je Todorić.

Todorićevi odvjetnici potvrdili su za Novu TV da je ta kaznena prijava i autentična. Državno odvjetništvo po njoj je dužno i postupati.

Još nema informacija o tome gdje je Ivica Todorić, koji je i nakon dva tjedna od pokretanja istrage - državnom odvjetništvu nedostupan. Nema informacije ni o tome postupa li policija drugih država prema Europskom uhidbenom nalogu te jesu li mu na tragu. Iako je za njim raspisana i Interpolova crvena tjeralica, na stranicama Interpola nije objavljena njegova fotografija kao tražene osobe.

Na pitanja o potrazi za Todorićem, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović odgovara.

"Hrvatska policija, u okviru međunarodne policijske suradnje aktivno surađuje s policijama u Europi i svijetu"
 

Cijeli tekst Todorićeve kaznene prijave pročitajte u nastavku:

 

Kaznena prijava Ramljak by Anonymous vLUGzr on Scribd