Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jandroković o izmjeni Ustava

'To je sve farsa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Inicijativu o izmjeni Ustava komentirao je i zastupnik HDZ-a Gordan Jandroković.

Novinarima u Saboru je kazao 'kako i ovakvim potezima Vlada želi od izručenja Njemačkoj zaštititi Josipa Perkovića'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Atakiraju malog čovjeka' Karamarko: Vlada je doživjela debakl, najbolje bi bilo da se povuče Slika nije dostupna Čestitao joj na pobjedi Josipović poruku Angele Merkel shvatio kao 'prijateljsku napomenu'

Jandroković je pojasnio kako za HDZ ne dolazi u obzir glasovati o izmjenama Ustava prije nego na snagu stupi izmijenjeni Zakon o europskom uhidbenom nalogu. U HDZ-u smatraju kako je plan Vlade promijeniti Ustav prije 1. siječnja i početi postupak protiv Perkovića u Hrvatskoj i tako ga zaštititi od izručenja Njemačkoj koja ga traži i koja je izdala europski uhidbeni nalog.

'HDZ nikoga ne štiti', rekao je Jandroković, već inzistiraju na provedbi obaveza, a jedna od obaveza je izručenje Perkovića.
Komentirajući zakon koji regulira izručenja po europskom uhidbenom nalogu, takozvani 'Lex Perković', Jandroković je kazao kako čeka da vidi kako će zakon izgledati.

>>Ukida se zastara za SVA teška ubojstva!

Tvrdi kako nije siguran što će Europa misliti o zakonu. Podsjetio je kako su tri dana prije ulaska u Europsku uniju promijenjena dva članka zakona. Jedan je onaj o vremenskom ograničenju, a drugi  regulira postupak suda u slučaju izručenja, koji je do ove godine zapravo značio kako sud odlučuje o izručenju i da zastara nije prepreka.

Jandroković je uvjeren kako je stavljanje zastare kao ograničenje za izručenja bio 'dvostruki osigurač kako bi se zaštitili pojedinci'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene