Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nadzorne kamere

Gledaju nas dok hodamo gradom, na bankomatu, dok plaćamo račune...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas se s pravom možemo pitati tko nas sve gleda dok hodamo gradom, dižemo novac na bankomatu ili plaćamo račune u banci.

Nadzornih kamera ima sve više. Mnogi se osjećaju tako sigurnijima, no nedavna istraživanja pokazala su porazne rezultate. Hakeri su uspjeli probiti sve zaštite video nadzora bogatih korporacija i odvjetničkih ureda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zagreb pod nadzorom Ovo su NOVE lokacije na kojima vas snimaju kamere Slika nije dostupna Novo stanje NEMA SKRIVANJA Napad u Parizu za stanovnike Zagreba mijenja jednu važnu stvar

Svakodnevno nas promatraju u prometu. Zagrebački prometni redari dnevno snime tisuće ljudi na 11 lokacija diljem grada.Pitanje je jesu li osigurani da netko tko ne bi trebao,ne vidi ono što oni vide.

'Korisnici sustava pristupaju sustavu pomoću korisničkog imena i lozinke.Stoga je mogućnost zlouporabe sustava svedena na najmanju moguću mjeru', rekao je Mate Kraljević, šef zagrebačkog prometnog redarstva.

>> Objavio snimke intimnih trenutaka s bivšim djevojkama

Vješti hakeri mogu probiti i sigurnosnu zaštitu sustava videonadzora. 'Ukoliko su sustavi spojeni na internet svakako je moguće. Hakeri idu od najjednostavnijh načina kao što je pogađanje lozinke do iskorištavanja ranjivosti u samom sustavu', rekao je Leon Juranić, stručnjak za računalnu sigurnost.

Nadzorne kamere banaka koje umjesto policije koriste lopovi za potrebe pljački ili upad u sustav videonadzora nekog zatvora ili predsjedničkog ureda. To su ipak samo scene iz filmova kažu stručnjaci za sigurnost.

'One koji su samostalni koji nisu spojeni na javnu mrežu njih je gotovo nemoguće, evo meni ne pada na pamet kako bi ih se moglo hakirati. Ovi sustavi koji su spojeni na javnu internetsku mrežu njih je naravno moguće ali vrlo teško', rekao je Marko Kričančić, savjetnik za poslove sigurnosti. Najslabije točke svakog sigurnosnog sustava još uvijek su ljudi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene