Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umjesto Sandre Švaljek

Tko je Vesna Kusin, nova Bandićeva desna ruka?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vesna Kusin, koju je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u četvrtak ovlastio za poslove vođenje grada u vrijeme njegove privremene odsutnosti, je 2. lipnja 2013. u drugom krugu neposrednih izbora za gradonačelnika, kao zamjenica kandidata grupe birača Milana Bandića, izabrana za zamjenicu gradonačelnika Zagreba.

Vesna Kusin rođena je 1951. godine u Zagrebu, gdje se i školovala. Diplomirala je 1975. povijest umjetnosti i komparativnu književnost na zagrebačkom Filozofskom fakultetu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Afera suhi led Predao se poduzetnik osuđen s Bandićevim suradnikom za milijunsku štetu: Morat će vratiti stotinjak nekretnina Slika nije dostupna Svestran kandidat Dario Juričan – Želim biti Milan Bandić, predsjednik RH za film "Gazda'' dobio je nagradu, a sad snima "Kumeka"

Od 1978. do 2004. radila je u "Vjesniku" kao novinarka, urednica, komentatorica i kolumnistica. U 25 godina rada bavila se širokim područjem kulture, koje je obuhvaćalo sve vizualne umjetnosti, arhitekturu, urbanizam, kulturni krajolik, zaštitu čovjekove okoline, baštinu, kulturnu politiku, pa i religijske teme.

Kusin je od 2004. do 2012. bila ravnateljica Javne ustanove Galerije Klovićevi dvori, a u istom je razdoblju i dalje bila kolumnistica "Vjesnika" do ukinuća tog dnevnog lista 2012.

Bandić donio odluku: Vesna Kusin je na čelu Zagreba

Dobitnica je Vjesnikove novinarske nagrade "Zvonimir Kristl" (1984.), nagrade Hrvatskog novinarskog društva "Zlatno pero" (1991./92.) i "Marija Jurić Zagorka" (2003.)

Odlikovana je Redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića za zasluge u kulturi (1996.)

Objavila je knjigu "Mimara" 1987., a 2003. knjigu "Sumnja kao krepost".

Godine 1995. bila je članica ocjenjivačkoga suda za spomenik Draženu Petroviću u Olimpijskom muzeju u Lausanni, 1996. članica ocjenjivačkoga suda 1. hrvatskog trijenala crteža u organizaciji Kabineta grafike HAZU , 1997. članica ocjenjivačkog suda 1. hrvatskog trijenala grafike u organizaciji Kabineta grafike HAZU . Godine 1998. bila je izbornica hrvatskog nastupa na Umjetničkom biennalu u Aleksandriji, a od 2001. članica je Odbora HAZU za obnovu i razvitak Arboretuma Trsteno.

Vesna Kusin je autorica koncepcije, tekstova i postava izložbi hrvatskih umjetnika u Hrvatskoj i inozemstvu. Članica je Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske, Hrvatske sekcije AICA i Hrvatskog novinarskog društva. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene