Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Spremna sam pruzeti dužnost'

Bandić donio odluku: Vesna Kusin je na čelu Zagreba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u četvrtak je povukao punomoć svojoj zamjenici Sandri Švaljek za obavljanje gradonačelničke dužnosti i tu punomoć dodijelio svojoj drugoj zamjenici Vesni Kusin, neslužbeno je doznaje iz Kluba liste Milana Bandića u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Bandić je odluku o dovođenju Vesne Kusin na čelo Zagreba potpisao u istražnom zatvoru u Remetincu, gdje se nalazi zbog sumnje u umješanost u višemilijunske korupcijske afere.

Pročitajte i ovo Beba - 3 Na snazi od sredine travnja Grad Zagreb diže naknadu za novorođenčad, bit će značajno viša Tomislav Tomašević Resnik prema hodogramu Zagreb će posuditi novac muzeju koji je pokrala računovotkinja, Tomašević prozvao: "Jesu li je uhitili?"

Proširenje istrage protiv Bandića postalo je pravomoćno

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Vesna Kusin izjavila je u četvrtak da je spremna preuzeti obnašanje dužnosti gradonačelnika, pokaže li se točnom neslužbena informacija da je gradonačelnik Milan Bandić njoj dao punomoć za obnašanje te dužnosti, a oduzeo ga njezinoj kolegici Sandri Švaljek, koja tu informaciju nije htjela komentirati.

Kusin je u Gradskoj skupštini izjavila kako do sada nije dobila nikakvu punomoć, te da je prvu informaciju o tome dobila od novinara.

Na tvrdnju novinara kako je medijima sigurno potvrđeno da će ona tu punomoć dobiti u svom uredu i da od sutra stupa na dužnost obnašateljice dužnosti gradonačelnika, Kusin je rekla: "To je jako lijepo da vi svi prije znate nego ja. Ja bih voljela prvo sve saznati, imati neki papir u rukama, pa onda o tome govoriti", poručila je.

Novinare je zanimalo i kako komentira najavu Sandre Švaljek da će, ne dobije li Bandićevu punomoć, podnijeti ostavku, te da u tom slučaju ona dolazi na njezino mjesto, Kusin je odgovorila: "Sad je to da li ja vama vjerujem ili ne vjerujem. Mislim, ja stvarno nemam ništa temeljem čega bih mogla".

Švaljek je ranije najavila kako će, u slučaju da joj Bandić uskrati punomoć, podnijeti ostavku na mjesto u Gradskoj upravi, te u Gradskoj skupštini aktivirati mandat i osnovati klub nezavisnih gradskih zastupnika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene