Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba za fotelju

U Saboru provocira vladajuće, u stranci se obračunava s kolegama: Tko je Branimir Bunjac zbog kojeg se rasplamsao rat u Živom zidu?

Branimir Bunjac, Živi zid (Foto: Dnevnik.hr)
Branimir Bunjac, Živi zid (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Branimir Bunjac, Živi zid (Foto: Dnevnik.hr) Branimir Bunjac, Živi zid (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Branimir Bunjac (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Tko je Branimir Bunjac, zbog kojeg se rasplamsao rat u Živom zidu? Član je HOS-a, bio je vlasnik linije za astrološko savjetovanje, a ostat će upamćen po kaznenoj prijavi zbog prijetnji saborskoj straži i po snimci na kojoj se obračunava sa stranačkim kolegom. U saborskim raspravama provocirao je vladajuće, neprestano nabrajajući njihove grijehe.

Branimir Bunjac i Ivan Pernar danas su najavili svoj odlazak iz Živog zida, nakon što su danima zabavljali javnost sapunicom koja je počela nakon što je stranka na izborima osvojila jedan mandat u Europskom parlamentu.

Pročitajte i ovo Branimir Bunjac (Foto: Dnevnik.hr) Kaos u Živom zidu Bunjac: "Ne zamjeram si ništa. Otrežnjenje je bilo bolno, ali vratit ćemo se još jači!" Slika nije dostupna Palfi na potezu Bunjac: "Izlazim iz Živog zida, bit ću neovisni zastupnik, to je za mene težak i emotivan trenutak"

Cijela stvar je proključala nakon što Bunjac nije pristao da u Europski parlament ode Lukanić i nakon što je u javnost procurila snimka na kojoj se Bunjac obračunava s kolegom Dominikom Vuletićem.

Snimka je procurila nakon što je predsjednik stranke Ivan Vilibor Sinčić objavio da je suspendirao Bunjca, a suspenzija je došla zbog bitke oko fotelje. Cijela stvar srušila se na onome, na čemu je Živi zid i gradio svoj imidž, a to je moralnost, principijelnost i borba protiv uhljeba i onih kojima su bitne samo fotelje. Upravo na tome su i pali.

Osim snimke, na kojoj se Živozidaš skoro potukao sa svojim kolegom, Bunjac je živce izgubio i nedavno u Saboru, kada je napao stražare. Prijetio im je smrću, zbog čega je kazneno prijavljen DORH-u.

Branimir Bunjac u Sabor je ušao zahvaljujući Vladimiri Palfi, koja mu je prepustila, prvo pola svog mandata, pa onda i cijeli. Sada mu je najveća neprijateljica.

Rođen je u Mostaru 1972. godine, dragovoljac je Domovinskog rata i pripadnik HOS-a. 1994. godine dobio je Spomenicu od predsjednika Franje Tuđmana. Završio je studij povijesti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a doktorirao je na tom istom fakultetu 2012. godine. Radio je u više osnovnih škola kao učitelj povijesti.

Branimir Bunjac vrlo je svestran i angažiran. Od 2002. do 2016. godine bio je predsjednik Povijesnog društva međimurske županije (PODRUM). Od 2009. do 2013. godine vodio je tvrtku Sirius line za astrološko savjetovanje. U svojem historiografskom radu bavi se temama iz povijesti Međimurja.

Objavio je nekoliko knjiga i niz članaka te uredio nekoliko zbornika, a napravio je i kratak dokumentarni film pod nazivom "Bitka za Podturen“. Blizak je s Ivanom Pernarom s kojim je sudjelovao na brojnim deložacijama.

Branimir Bunjac živi u Mihovljanima, nedaleko Čakovca sa suprugom i djecom. Njegova mjesečna saborska primanja iznose gotovo 18.000 kuna, a primanja njegove supruge, koja radi u osnovnoj školi, na godišnjoj razini iznose oko 92 tisuće kuna.

Prema podacima iz njegove saborske kartice, vidljivo je da supružnici imaju čak sedam kredita. Najveći je onaj koji su supružnici zajedno dignuli 2006. godine u iznosu od sto tisuća eura i za koji mjesečno plaćaju 664 eura.

Mjesečno za kredite izdvajaju oko 8000 kuna. Zajedno posjeduju kuću u Mihovljanu od 220 kvadrata u vrijednosti od 825.000 kuna. Supružnici posjeduju i jedan automobil Kia Rio iz 2017. godine vrijedan 90.000 kuna.

Branimir Bunjac postao je poznat i po svojim govorima u Saboru u kojima je često provocirao vladajuće, nabrajajući njihove grijehe. Svojevrsna zvijezda Živog zida postao je nakon što je uspio isprovocirati premijera Andreja Plenkovića dok je ovaj u Saboru podnosio izvješće o sastanku Europskog vijeća.

Napao ga je zbog njegove politike prema Ukrajini i Siriji i rekao da je njegova vanjska politika potpuni debakl.

 

 

 

 

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene