Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zanimljiva borba

Tko će biti župan Splitsko-dalmatinske županije?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Splitsko-dalmatinskoj županiji vodi se zanimljiva borba za mjesto župana. Šest kandidata, među kojima i gradonačelnikova sestra i svećenik obilaze teren i pokušavaju pridobiti birače za svoj program.

Najtraženija stvar u Splitsko-dalmatinskoj županiji je posao. Traži ga više od pedeset tisuća stanovnika. Nevenka Bečić tvrdi da ona to može promijeniti. 'I zato sam smatrala da je moja dužnost kao žene koja voli svoj narod doprinijeti otvaranju radnih mjesta i pokretanju gospodarstva', kazala je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kandidatkinja za županicu Nevenka Bečić: Predana sam radu kao pčelica i to znaju svi! Slika nije dostupna Savez za građansku i etičku Hrvatsku Grubišić: Neću se kandidirati za gradonačelnika Splita ili župana

Evo i kako. ' Imam organizacijske, imam operativne sposobnosti i ja znam, ja imam znanje kako ću to pokrenuti', dodala je Bečić.

Za zatvaranje desetaka tisuća radnih mjesta HDZ krivi Vladu. 'Svjesni smo da je ova Vlada svojim potezima i lošom gospodarskom politikom proizvela novih 80 tisuća nezaposlenih', kazao je Zlatko Ževrnja.

A HSP pak tvrdi - HDZ je odgovoran za nezaposlenost i propast industrije. 'Jer je ista u prošlih dvadeset godina od strane HDZ-a u cijelosti izbrisana s ovih prostora', kazao je Ivan Župić.

>> Može li Kalmeta HDZ-u zadržati Zadar?

I jedni i drugi tvrde - znamo kako zaposliti ljude. 'Središte mog programa je razvoj gospodarstva i poticanje poduzetništva, a to sam radio i sada kao načelnik Dugopolja. Imam ogromno iskustvo', kazao je Ževrnja. Župić je pak kazao da bez razvijanja industrijske i poljoprivredne proizvodnje rješavanja nezaposlenosti nema.

Dvije godine je razuman rok za sređivanje nezaposlenosti za koju i iz HRASTa tvrde - imaju rješenje. 'Razvitkom malih i obiteljskih postrojenja', kazao je Ivica Grković iz HRAST-a.

Birače ne žele zavaravati velikim planovima. 'Nego obećavamo da ćemo projekte koji su započeti privoditi kraju', kazao je. Autonomne regije i decentralizaciju sredstava kao rješenje nezaposlenosti predlaže Ivan Grubišić. 'Ukoliko Dalmaciji kao regiji ostane 70 posto sredstava koja se u Dalmaciji dobiju, a posebno turizam, onda bi mi problem nezaposlenosti vrlo brzo riješili', kazao je Ivan Grubišić.

U EU fondovima i turizmu, i to onome u unutrašnjosti rješenje vide i u HDSSD-u. 'Otvaranje turizma, turizam mora biti brand, znači po Zagori moramo seoski turizam razvijati, kao što Istra ima. To se mora ovdje u Dalmaciji isto napraviti', kazao je Luka Roguljić. Tko god nakon izbora došao na čelo županije, građani očekuju da djeluje brzo i učinkovito.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene