Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački premijer operiran: Njegov zamjenik otkrio nove detalje o Ficovu stanju

Tjedni pregled

Iako je imao dobre namjere, premijer se 'spotaknuo' na vlastitu usporedbu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U SDP-u zvoni na uzbunu. Rejting im je sve lošiji, a za ono što radi u Vladi i stranci, Zoran Milanović traži potporu. I priznaje.

Usporedba prave katastrofe s njegovom, kućnom poplavom, premijera Zorana Milanovića, još će dugo pratiti. Iako je, vjerojatno, imao dobre namjere, predsjednik Vlade "spotaknuo" se na vlastitu usporedbu, dok je pokušavao utješiti mještane koji su ostali bez svega.

Pročitajte i ovo Pregled tjedna - Ivana Pezo Moskaljov Pregled tjedna Afera s plinom, svađa zbog VSOA-e i splitska Ultra: Pogledajte koji su događaji obilježili tjedan iza nas Pregled tjedna - Ivana Pezo Moskaljov Najvažniji događaji Tjedni pregled Ivane Pezo Moskaljov: Rušilo se u Vruji, prepucavao državni vrh, vratili Hrvati iz Zambije...

Poplavljenima rekao: 'Meni je pukla cijev u kući prošle godine'

A nasip, koji je potopio slavonska sela - pokazala je istraga - nije izdržao veliki pritisak vode.

VIDEO Pogledajte kako je došlo do puknuća nasipa kod Rajeva sela

Katastrofa je razotkrila i druge propuste. Bit će posla za DORH. Gradilo se na pjeskovitom tlu, bez dodatnih analiza. Sve to, malo znači žrtvama poplava.

Uz sve nevolje, čekaju i na pomoć, koju je prikupila cijela Hrvatska. Crveni križ još im nije isplatio novac.

Ministrica mi je obećala, ali ništa nije riješeno. Crveni križ je tu opet malo zakazao'

Tajni spis nazvan "Barbika" izazvao je novi 'fajt' na relaciji Pantovčak - HDZ, a ususret predsjedničkim izborima.

'Riječ je o prljavoj kampanji riječ je o paraobavještajnom djelovanju', rekao je predsjednik Ivo Josipović.

Josipović: Potvrđena moja ocjena da je 'plan Barbika' kreirala desnica

'Mene, međutim, jedino čudi gospodin predsjednik koji ima instrumente u rukama. Dakle, ima i službe, ima i policiju preko Vlade pa može ispitati tko se time bavi', kaže Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a.

U SDP-u zvoni na uzbunu. Rejting im je sve lošiji, a za ono što radi u Vladi i stranci, Zoran Milanović traži potporu. I priznaje.

'Greške se događaju. Imam ekskluzivnu informaciju za vas - bit će ih još. I gafova, bit će i krivih procjena', rekao je Zoran Milanović.

Rezultatima u Vukovaru ne mogu se pohvaliti. Nakon pet godina - izgubili su vlast. Željko Sabo Ivanu Penavi odbio je čestitati. Za poraz je okrivio HDZ-ove autobuse pune birača. A novi gradonačelnik obećava mnogo, pa i ukidanje - ćirilice.

'Radilo se o silovanju zakona i uvođenju tih ploča na nezakonit način', kaže Penava.

Od ustavnih sudaca Vladi stiže - još jedna pljuska. Tek što je novi obiteljski zakon zaživio, vratili su ga na popravni ispit. Jedan od razloga je i taj što je istovremeno u funkciji i stari. Ministrica ih proziva za pristranost.

'Provjerite na Ustavnom sudu koliko tužbi građana čeka već godinama koje oni ne rješavaju, a za ovu Vladu vrlo promptno rješavaju', požalila se Opačić.

U tjednu na izmaku, Hrvatska je podvukla crtu ispod prve godine članstva u EU. Prilika i da se zapitamo jesmo li na europskom terenu - učinili dovoljno.

Svjetska banka pomake ne vidi. Ponovno se čudi nesposobnosti Vlade da zemlju izvuče iz krize. Ne vjeruju u skori oporavak hrvatskog gospodarstva. Hrvatska ozbiljno mora "zaigrati" na kartu reformi. Popravilo bi to i minus u državnoj blagajni. Tema, koja je poslužila oporbi da vladajuće opet optuži za prikrivanje.

'Ovaj papir jasno govori da se radila naštimaljka, da deficit bude 16,2 milijarde kuna', kaže Ivan Šuker (HDZ). 'To se možda u prošlosti moglo raditi', rekao je ministar financija Boris Lalovac.

Ministrovih kritika nije pak pošteđena središnja banka. Država je očekivala da budu velikodušniji u podjeli novca.

'Mi možemo dovesti konja do vode, ali ga ne možemo natjerati piti. Naime, banke ni po kakvoj kamatnoj stopi neće dati kredite, ako ne vjeruju da će im se oni vratiti', odgovara Boris Vujčić, guverner Hrvatske narodne banke.

 

Zaradili su ih, ali radnici splitskog Konstruktora - nisu dobili svojih 9 plaća! Danima štrajkaju. Pomaka u pregovorima s Upravom nema. Vlasnik šuti, odgovor ne nudi ni država, za koju je neisplata plaća - kazneno djelo.

Puno se očekuje i od ove turističke sezone. Jadran je krcat turistima. A obala je postala velika glazbena pozornica. Festivali su - pravi magnet za turiste. Partijaneri, koji su bili - vraćaju se, a Hrvatska opet grabi prema nezaobilaznoj tituli hit destinacije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene