Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podsjetnik na proteklih sedam dana

Tjedni pregled Ivane Pezo Moskaljov

Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik Nove TV)
Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik Nove TV) Dnevnik Nove TV
Aktualno Galerija +0 Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik Nove TV) Galerija 1/1 >>
Strpljenja je sve manje, a nezadovoljnih - sve više. Proključala je ulica! Zviždalo se pred Banskim dvorima - medicinarima je dosta!

"Gospodine Plenkoviću, što je prioritet ove države? Propale kompanije ili zdravlje nacije?", pitala je Sanda Alić iz Inicijative za boljitak hrvatskog sestrinstva. Svi žele više novaca, traže svoj dio kolača. "U ovome trenutku uistinu više nema. Vlada je dala maksimum", odgovorio im je ministar zdravstva Milan Kujundžić. Ne košta samo zdravstvo, koje ionako grca u dugovima. Prosvjednici se izmjenjuju. "Ima se milijun i nešto kuna za ovu zgradu, dva za onu, za sve se ima, za nas nema", kazao je Jelenko Krešo iz Sindikata pravosudne policije Hrvatske.

Pročitajte i ovo Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik Nove TV) Pregled tjedna Propast tvrtki, dugovi veledrogerijama, prisjećanje na žene žrtve nasilja – Sve je to u tjednu za nama zasjenila afera JANAF Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik Nove TV) Pregled tjedna Prvo olujno nevrijeme pa burna proslava Oluje: Hrvatska politika u Kninu je nakon 25 godina konačno okrenula novi list

Nema mira ni za čuvara blagajne. "Kolikogod date nikada dovoljno... Sastanke koje ja vodim i imam u pravilu vam netko dođe i kaže, ako mi to ne ispunite odlazim iz Hrvatske, neću investirat, neću dići ruku u Saboru, sveli smo se na to", otkriva ministar financija Zdravko Marić. I premijerski stolac sve je užareniji. Pred Vladom je teška jesen. I proračun i Andrej Plenković - pod pritiskom su socijalnih, ali i koalicijskih partnera.

"Posljednji monitor EK koji jasno kaže ulazi se s ambicioznim reformama, radite dobar posao, ali plaće učitelja i nastavnika su vam premale", kazala je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak. A Plenković je čak spreman dići ruke od predizbornog obećanja - PDV ostaje 25%!

Bandić dignuo plaće učiteljima

Dok Vlada pregovara, Milan Bandić koji u šaci drži Plenkovićevu većinu - dijeli šakom i kapom. Učiteljima u glavnom gradu digao je plaće za 17 posto. Pa će sada mnogi isti posao obavljati za različite iznose. "Osobno se osjećam prilično loše", kazala je Gordana Kovač Bluha iz zagrebačke Osnovne škole Rapska. A zahtjeve roditelja njegovatelja - uživo nije čula ministrica za demografiju Vesna Bedeković. "Potrudit ćemo se naći najbolje moguće rješenje!", poručuje im Bedeković. Do tada su prepušteni - birokraciji!

Dubravka Šuica uspješno je položila test u Europarlamentu. Imovina zbog koje se, uoči saslušanja u Briselu koprcala, pala je u drugi plan. I nije bila prepreka za visoko mjesto europske povjerenice za demokraciju i demografiju. Čestitka joj nije stigla iz GONG - a koji je tražio da podastre račune.

Hrvatsku kao obećanu zemlju i dalje vidi aktualna predsjednica. U tjednu za nama dočekali smo i taj dan: objavila je da kreće u pohod na još jedan petogodišnji mandat. "Hrvatska po mjeri čovjeka - to je moj cilj! Bila sam i ostajem predsjednicom iznad stranačkih i ideoloških podjela", poručila je Kolinda Grabar-Kitarović. S puno manje žara nego prvi put, pred HDZ-ovim se podmlatkom i simpatizerima - Kolinda Grabar Kitarović pohvalila uspjesima.

Amnestiran Ivan Turudić

Vuk je pojeo magare i na najvećem sudu u državi! Ivana Turudića u čijem slučaju poštar uvijek zvoni dvaput - neće stegovno goniti. Amnestirali su ga Đuro Sessa i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković nakon što je kažnjen zbog prebrze vožnje bjelovarskom zaobilaznicom. Iako nije primao sudske pozive, izbjegavao je sankcije. "To je naš renomirani sudac koji je zapravo sudio u mnogim velikim predmetima i s te strane nemam nikakav razlog da mu ne vjerujem", kazao je Bošnjaković.

Vjeru u pravosuđe odavno je izgubila obitelj Maršanić - više od 2 desetljeća na sudu su glavnim gradom. Pa kad ih nisu htjeli obeštetiti, jer je zemlja na kojoj je izgrađeno tramvajsko okretište njihova - digli su ogradu i na kratko blokirali promet. "Nije nam preostalo ništa drugo nego poduzeti takav radikalan pothvat!", poručio je Mladen Maršanić.

Malo po malo, stižu nam mirisi jeseni - mame sa svih strana. Netaknuta priroda, adrenalin. Istok Hrvatske sve više privlači turiste iz cijelog svijeta. Možda jesu mali, ali su snalažljivi. "Znači kulin, šunka, sir, kajmak, čvarci, švarglovi...", objašnjava Ivan Kereković, vlasnik obiteljskog gospodarstva. Jednostavan je taj slavonski recept - samo ga je trebalo mudro iskoristiti. Neka potraje!

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene