Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nekadašnji Titov ponos, brod Galeb od sutra će biti otvoren za javnost na riječkom lukobranu.


Brod je poslužio kao idealna kulisa za avangardnu izložbu 'Područje zastoja - aktivistička umjetnost iz kolekcije Marinko Sudac'. Izložena djela rad su domaćih, ali i brojnih stranih umjetnika.

Vezani članci Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel (Foto: Dnevnik.hr) U znak prosvjeda protiv zvijezde riječkom dogradonačelniku razbijeni prozori: ''Bez partizana ovdje bi bila Italija'' HGSS Twitter - 6 Aktivni su na terenu i društvenim mrežama, ali na njihovom Twitteru ne želite završiti

Za fenomene naše nedavne prošlosti, naime, upravo na međunarodnoj sceni vlada iznimno velik interes, tako Galeb ima velik potencijal da se pretvori u atraktivnu muzejsku cjelinu. 'Od dana otkako je Galeb došao u Riječku luku vlada velik interes što zbog samog broda, što zbog izuzetno zanimljive izložbe', ističe Vojko Obersnel, riječki gradonačelnik.

'Brod Galeb idealna je pozornica koja može predstavit upravo sraz ova dva kulturološka fenomena i blaga naše povijesti. Unatoč velikim tehničkim problemima koje imate kada izložbu postavljate u prostoru koji nije predviđen za izlaganje i koji je pod strogom zaštitom', kaže Branko Franceschi, kustos izložbe.