Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Dobio novu svrhu

'Titov Galeb je idealna pozornica za avangardnu izložbu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekadašnji Titov ponos, brod Galeb od sutra će biti otvoren za javnost na riječkom lukobranu.

Brod je poslužio kao idealna kulisa za avangardnu izložbu 'Područje zastoja - aktivistička umjetnost iz kolekcije Marinko Sudac'. Izložena djela rad su domaćih, ali i brojnih stranih umjetnika.

Pročitajte i ovo Previše kokodakanja - 4 Puno kokodakanja Tko je sisački prevrtač? "Ja nju držim u ruci, Hrvaticu ne možete držati" Tomislav Horvat David u Obloku Dan po dan, šibicu po šibicu, i tako već 17 godina: Tomislav Horvat ima neobičan hobi

Za fenomene naše nedavne prošlosti, naime, upravo na međunarodnoj sceni vlada iznimno velik interes, tako Galeb ima velik potencijal da se pretvori u atraktivnu muzejsku cjelinu. 'Od dana otkako je Galeb došao u Riječku luku vlada velik interes što zbog samog broda, što zbog izuzetno zanimljive izložbe', ističe Vojko Obersnel, riječki gradonačelnik.

'Brod Galeb idealna je pozornica koja može predstavit upravo sraz ova dva kulturološka fenomena i blaga naše povijesti. Unatoč velikim tehničkim problemima koje imate kada izložbu postavljate u prostoru koji nije predviđen za izlaganje i koji je pod strogom zaštitom', kaže Branko Franceschi, kustos izložbe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene