Ilustracija (Foto: Damir Spehar/PIXSELL)
Ilustracija (Foto: Damir Spehar/PIXSELL)

Tisak je obavijestio javnost kako je donio odluku o pristupanju Agrokorovu roll-up kreditu.


Uprava Tiska 7. veljače 2018. donijela je odluku o pristupanju Tiska Ugovoru o najstarijem (eng. Super-priority) kreditu koji je Agrokor d.d. sklopio s kreditorima 8. lipnja 2017. godine.

Vezani članci Švicarski franak, ilustracija (Foto: Pixsell,Duško Jaramaz) Udruga banaka: Manipulira se medijima i stvara pritisak na sud, a riječ je o pojedinačnoj presudi Švicarski franak (Foto: Duško Jaramaž/Pixsell) Vrhovni sud presudio da odluka banaka o promjenjivim kamatnim stopama na švicarski franak - nije zakonita!

Odluka je donesena uz prethodnu suglasnost svih članova Nadzornog odbora Tiska.

Uvažavajući potrebu stabilizacije poslovanja Tiska, Nadzorni je odbor odobravajući odluku o pristupu Ugovoru o najstarijem kreditu, Upravi Tiska dao podršku za sve radnje vezane za restrukturiranje poslovanja kompanije.

Najveći dio sredstava iz kredita po Ugovoru o najstarijem kreditu upotrijebit će se za plaćanje dugova dobavljačima nastalih prije otvaranja postupka Izvanredne uprave, a dodatno će Tisku omogućiti poboljšanje tekuće likvidnosti.

Odluka o pristupanju Ugovoru donesena je uz poštivanje svih propisanih procedura i sukladno internim korporativnim pravilima upravljanja Tiska d.d., stoji u priopćenju Tiska.