Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljubav kao terapija

Tinejdžer iz Siska obrijao glavu i majci vratio vjeru u život!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
15-godišnji je Juraj unio veliki dašak optimizma u život svoje majke Snježane. U znak solidarnosti otišao je kod frizerke i obrijao glavu, baš poput majke koja mora ići na kemoterapiju.

'Volim je najviše, sve bih napravio za nju! Zajedno ćemo proći tu bolest!' Poruka je to koju je na svojem Facebook profilu ostavio 15-godišnji Juraj iz Siska u znak podrške svojoj majci Snježani Gobac, nakon što je doznao da je oboljela od raka dojke. No, ono čime je majku posebno dirnuo je neuobičajeni znak pažnje. Samo dan nakon što je Snježana kod frizerke odlučila preduhitriti neminovnu posljedicu kemoterapije - ispadanje kose - i Juraj je posjetio frizerski salon sa zahtjevom da i njemu obriju glavu.

Pročitajte i ovo Dan narcisa - 1 Prevencija raka dojke Obilježen Dan narcisa, organizirani i pregledi: U posljednjih osam godina smrtnost je pala za 30 posto Princeza od Walesa, Catherine Middleton Hvale njezinu hrabrost Britanski mediji u šoku nakon objave o bolesti princeze Kate: "Jednom se mora usredotočiti i na sebe"

Njih su se dvoje odmah zajednički fotografirali, a Juraj je sliku objavio uz gore spomenutu poruku na Facebooku. U roku odmah skupila je više od stotinu 'lajkova'.

>> Razvijena injekcija koja uništava rak?

'Nisam znala što se sprema. (...) Otišla sam kod svoje frizerke i zamolila je da mi obrije glavu. Plakale smo skupa dok me šišala. Kod kuće sam dobila komplimente od obitelji i prijateljica. Sve smo okrenuli na šalu, komentirali su kako mlađe i bolje izgledam. No, najveće iznenađenje uslijedilo je sutra. Juraj je nakon škole otišao kod moje frizerke i zatražio da ga obrije kao i mamu. Nisam mogla vjerovati svojim očima! Odmah smo se, naravno, fotografirali za uspomenu, nas dvoje ćelavaca. Ne mogu vam opisati taj osjećaj! Nisam uopće znala što bih rekla i mislila', ispričala je Snježana za portal Ordinacija.hr.

Inače, u Hrvatskoj svake godine od raka dojke oboli oko 2.500 žena. Snježana je opisala i kako je doznala da je ona u ovom statističkom podatku. 'Krajem prošle godine saznala sam da bolujem od raka dojke i da moram na hitnu operaciju u Zagreb. Kako smo se u to vrijeme spremali proslaviti sinov 15. rođendan pa zatim Božić, suprug i ja smo mu dogovorno odlučili prešutjeti ovu lošu informaciju kako bismo ga poštedjeli. Vijest smo mu rekli tek nakon njegova rođendana i vidjela sam da ga je to prešućivanje povrijedilo. Najviše zbog toga što je htio biti uz mene u tim teškim trenucima', priča Snježana.

'Svima nam je teško pala ta spoznaja o bolesti i o tome u kojoj mjeri će nam ona svima promijeniti život. Sisak je mali grad i ubrzo su svi znali da sam bila na operaciji i da mi predstoji liječenje. Najteže mi je bilo kada bi me ljudi sretali na ulici pa počeli plakati i sažalijevati me. Onda bih se naravno i ja rasplakala, ali ubrzo sam shvatila da to nema smisla', kazala je još Snježana.

No, nakon Jurjevog iznenađenja, na život gleda s optimizmom.

'Bila sam u potpunom šoku. Nisam mogla vjerovati da je to napravio, objavio i napisao te riječi. Ne mogu vam opisati kako sam se osjećala. Voljela bih da i drugi roditelji imaju priliku osjetiti toliko ljubavi od svoje djece. Juraj je sam došao na tu ideju, nikome nije ništa rekao. Poput pravog učitelja pokazao mi je da se itekako imam za što boriti i na koga osloniti. Nevjerojatna je spoznaja da vaše dijete više nije samo dijete, nego osoba na koju se možete osloniti. Na svoj način mi je iskazao podršku i ljubav koja ruši sve pred sobom. Ta ljubav koju mi pružaju moja djeca je uistinu neizmjerna i kroz nju sam spoznala pravu vrijednost i dragocjenost svoga života', kaže Snježana.

'Crne i negativne misli zamijenila sam pozitivnima. Nadam se da će uz ovu novu dozu samopouzdanja i pozitivnih misli i moja terapija biti djelotvorna. Ljubav je najbolja garancija za ozdravljenje!', zaključila je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene