Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tijelo hrvatskog državljanina Željka Bothe, poginulog u pobunjeničkom napadu u Iraku, prevezeno je iz Bagdada u Kuvajt, gdje će se obaviti potrebne radnje radi prijevoza u Republiku Hrvatsku, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.


Procjenjuje se kako bi tijelo pokojnog Botha moglo stići u Hrvatsku do utorka, 23. siječnja.

Vezani članci Olivia Strava u Španjolskoj: Tijelo djevojčice (6) koju je oteo otac pronađeno na dnu oceana Slika nije dostupna U Iraku poginuo Hrvat Željko Both

MVPEI-a je priopćio kako je njihov predstavnik otputovao u
Kuvajt zbog reguliranja procedure oko prijevoza tijela stradalog hrvatskog državljanina.

Both je poginuo u pobunjeničkom napadu na američki konvoj u Bagdadu. Radio je za tvrtku Unity Resources Group kao specijalist za sigurnost. Poginuo je na zadatku kao vođa tima štiteći konvoj nevladine organizacije National Democratic Institute čiji je osnivač američka Demokratska stranka. NDI pruža usluge političke edukacije iračkim političkim strankama. 

Željko Both pogođen je dok je pokušavao zaštititi vozilo u kojem se nalazila štićena osoba. U napadu je poginula štićena osoba kao i još dvojica djelatnika sigurnosti, dok su dvojica ranjena.

Ministarstvo obrane RH potvrdilo je da je Both hrvatski časnik, koji je na vlastiti zahtjev iz Hrvatske vojske izašao još 2003. godine.

Nadnarednik Both rođen je u Virovitici 1973. godine, a 1993. godine pristupio je Hrvatskoj vojsci. U HV-u je završio potrebne dočasničke tečajeve i izobrazbu i odlikovan je s nekoliko odličja.