Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvanredni nadzor u bolnici

Obitelj policiji prijavila nesavjesno liječenje: Tijelo muškarca preminulog u Čakovcu prevezeno na obdukciju u Zagreb

Tragedija u Županijskoj bolnici u Čakovcu. Tijekom rutinskog postupka hemodijalize preminuo je 62-godišnjak zbog ubrizgavanja krive supstance. U četvrtak ujutro bit će obavljena obdukcija tijela, a rezultati obdukcije dat će odgovor na pitanje što se zaista dogodilo.

Bolnica će u četvrtak napraviti izvanredni nadzor koji bi trebao utvrditi tko je zakazao u ovoj cijeloj priči.

Pročitajte i ovo KBC Zagreb Strepe zbog dijalize HZZO dobio očitovanje bolnica i poliklinike, a teški bolesnik odgovorio Berošu: "Još ne znamo što će biti s nama, a ne bi bilo dobro da nas sele po bolnicama" Vili Beroš Sramotan slučaj Nakon našeg teksta ministar Beroš najavio: "Postoji rješenje za pacijente koje muče termini za dijalizu"

"Zaista još jednom iskrena sućut obitelji. Ono što je naša dužnost i što smo već poduzeli je traženje svih očitovanja svih involviranih djelatnika, analiza sve te dokumentacije i hitna unutarnja kontrola", kazao je ravnatelj bolnice doc.dr.sc. Tomislav Novinščak.

Iz policije je potvrđeno da je obitelj 62-godišnjaka u utorak u kasnim večernjim satima prijavila "sumnjivu smrt" svojeg oca odnosno moguće počinjenje kaznenog djela nesavjesnog liječenja.

O svemu je obaviješteno i nadležno državno odvjetništvo koje je naložilo provođenje hitne obdukcije. Iako je obdukciju moguće obaviti i u čakovečkoj bolnici, tijelo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u zagrebačkoj Šalati kako ne bi bilo "zataškavanja". Obdukcija će biti provedena u četvrtak u jutarnjim satima.

Rezultati o uzroku smrti trebali bi biti poznati tek za nekoliko tjedana zbog kompleksnosti cijelog postupka. Utvrdi li se krivica za nesavjesno liječenje, počinitelju prijeti kazna zatvora do 12 godina.

Slučaj iz Županijske bolnice u Čakovcu kometirao je i ministar zdravstva Vili Beroš koji je u bolnicu poslao inspekciju.

Rekao je da ima preliminarne informacije prema kojima se radi o stručnoj pogrešci koju tek treba dokazati. Dodao je i da su neki od sudionika ovog događaja već priznali što se dogodilo.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene