Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privedeno 6 osoba

Na koncert s neprimjerenim obilježjima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom i nakon Thompsonova koncerta policija privela 6 osoba i nakon koncerta Marka Perkovića Thompsona koji je sinoć održan na Trgu bana Josipa Jelačića zagrebačka policija je na prekršajnu obradu u službene prostorije dovela šest osoba, a od toga njih troje zbog nošenja simbola koji mogu poticati na nesnošljivost, priopćeno je na današnjoj konferenciji za novinare u PU zagrebačkoj.

Privedeni su 20-godišnji mladić, 57-godišnja žena i 15-godišnji mladić, jer su kod sebe imali, odnosno nosili su simbole koji su prema Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakonu o javnom okupljanju istaknuti kao simboli koji mogu poticati na nesnošljivost bilo na nacionalnoj, rasnoj ili vjerskoj razini ili bilo koji drugi oblik nesnošljivosti, rekla je Jelena Bikić iz Odnosa s javnošću Policijske uprave zagrebačke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Povodom Dana pobjede Thompsonov koncert u Glini: Šest optužnih prijedloga zbog narušavanja javnog reda i mira, nema prijave zbog ''ZDS'' Slika nije dostupna Rezime proslave "Oluje" Thompson u Slunju: Tri prekršajne prijave, policija pregledava i snimku koncerta

Naime, oni su dovedeni u službene prostorije policije zbog počinjenih prekršaja iz čl. 5 st. 1 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i čl. 18 st. 2 Zakona o javnom okupljanju. Za te je prekršaje propisana novčana kazna ili zatvorska kazna u trajanju do 30 dana. Bikić je rekla da je privedeni 20-godišnjak ujedno bio i pod utjecajem alkohola od 1,46 promila, a nad 15-godišnjakom policija je prekršajnu obradu provela u nazočnosti jednog roditelja.

>> Thompson na Trgu priredio show za 'cijelu obitelj'

Policija je također u službene prostorije dovela trojicu mladića - dvojicu 18-godišnjaka i 20-godišnjaka na prekršajnu obradu zbog počinjenog prekršaja iz čl.13 st. 1 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Bikić je rekla da su oni svojim ponašanjem remetili javni red i mir. Neslužbeno se doznaje da je 20-godišnjak razbijao staklene boce, a dvojica 18-godišnjaka su nasrnula na 19-godišnjaka. U PUZ-u je rečeno je da je na koncertu pjevača Marka Perkovića Thompsona koji je jučer, 30. svibnja između 21 i 23,19 sati održan na Trgu bana Josipa Jelačića po policijskoj procjeni nazočilo oko 40.000 posjetitelja. Zbog koncerta tramvajski je promet bio obustavljen od 19,50 sati do 23,39 sati.

(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene