Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mandatar u Kitzbuehlu

Orešković ulagačima predstavio radikalne poteze za koje javnost još nije čula

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sastanci su bili zatvoreni za javnost, a mandatar nije htio davati izjave. Ipak, Dnevnik Nove TV doznaje kako je Orešković iznio i neke, do sad nepoznate, poteze.

Mandataru Oreškoviću ovo je, slobodno možemo reći, pretpremijera - neslužbeno ali vrlo važno predstavljanje onima koji zapravo odlučuju o financijskoj budućnosti Hrvatske. Ovdje u idilični ali vrlo luksuzni Kitzbuehl mandatar je stigao u društvu guvernera Borisa Vujčića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I investitore Orešković o najvažnijem pitanju koje zanima građane Slika nije dostupna Komentirao mjere 'Ovo je popis želja, nabrajanje nije dovoljno, važno je predstaviti konkretne mjere'

Ovdje je bilo 80 ključnih svjetskih ulagača, a imali su samo dva pitanja za njega - kako će nova Vlada smanjiti visoki javni dug i kako povećati gospodarski rast.

Tihomir Orešković im je predstavio svoje planove, a kako doznajemo, u njima stoje neki radikalniji, hrabriji potezi koji se u javnosti do sad nisu čuli.

Hrvatskoj već godinama stižu ista upozorenja - ne provode se potrebne reforme, imamo preskupu državu i presporu administraciju, manjak investicija - sve se to zbrajalo i vidjelo i kroz ocjene kreditnog rejtinga.

Ovdje u Kitzbuehlu su i ljudi koji određuju o kreditnom rejtingu Hrvatske - jedna od tri agencija Standard&Poors sutra bi trebala dati nove procjene - i po njima će biti jasno je li mandatar Orešković koji je zbog svoje sjajne karijere dobro poznat u svijetu međunarodnih financija bio uvjerljiv.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene