Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski premijer Zoran Milanović poslao je svom britanskom kolegi Davidu Cameronu izraze sućuti povodom smrti Margaret Thatcher. Bivšu britansku premijerku nazvao je jednom od najsnažnijih ličnosti politike 20. stoljeća.


Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović uputio je izraze sućuti predsjedniku Vlade Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske Davidu Cameronu, u povodu smrti Margaret Thatcher.

Vezani članci Andrej Plenković na otvaranju Interlibera (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Plenković odbrusio Milanoviću: "Kandidat ima puno straha i problema jer zna da će izgubiti na izborima" Fail (Foto: Screenshot/YouTube) Hazarderi na cesti naživcirali sve vozače, ne mare čak ni za kola hitne pomoći

"Sa žalošću sam primio vijest o smrti Margaret Thatcher, jedne od najsnažnijih ličnosti britanske, europske i svjetske politike nemirnog 20. stoljeća i velike državnice koja je u jednom teškom razdoblju vratila Velikoj Britaniji političku i gospodarsku snagu, modernizirala političke institucije, a ujedno mnogo učinila i na promjeni percepcije o ženama u politici i na najodgovornijim mjestima", stoji u poruci premijera Milanovića.

>> Umrla 'željezna lady' Margaret Thatcher

>> Kissinger: Bila je veliki vođa; Rudari: Uništila nas je!

>> Najupečatljivije izjave Margaret Thatcher

>> Evo što je Thatcher 1992. rekla o Slobodanu Miloševiću

>> Britanija danas 'thatcherskija' nego u 80-ima: 'Svi smo mi njezina djeca'

"Malo je premijera koji su, usprkos odlučnim i teškim reformama koje su provodili uspjeli osvojiti tri mandata zaredom. Uz to što je snažno zagovarala pristupanje Europskoj uniji zemalja srednje i istočne Europe, u Hrvatskoj ćemo je osobito pamtiti po odlučnoj podršci, potpunom razumijevanju i prepoznavanju uloga u ratu koji je devedesetih godina prošlog stoljeća bio nametnut Hrvatskoj", poručio je hrvatski premijer.

"Bez obzira na političke razlike, nepobitno je da su dio rješenja premijerke Margaret Thatcher zadržale i buduće vlade suprotnih političkih pozicija. Znala je što u politici želi promijeniti, znala je kako to postići i to je dosljedno i odvažno činila. U ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno, molim Vas da primite iskrenu sućut zbog gubitka Margaret Thatcher". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook