Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenje tekstilaca

Teško stanje u dugoreškoj Pamučnoj industriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat tekstila, obuće, kože, gume Hrvatske upozorio je danas na teško stanje u dugoreškoj Pamučnoj industriji, u kojoj je jučer prekinuta proizvodnja, te na, kako tvrde, nezakonito otpuštanje njihove sindikalne povjerenice Višnje Pavlić.

Stečaj u pamučnoj industriji traje već šest godina, a od 1000 zaposlenih na samom početku je otpušteno njih 500, rekla je na konferenciji za novinare predsjednica TOKG Svjetlana Šokčević, dodajući kako je jučer zatvorena i cijela proizvodnja. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kupio Pamučnu industriju Duga Resa Unuk Šime Krasić dao dva milijuna eura za tvornicu Slika nije dostupna Prijetnje prosvjedom zbog lošeg stanja u Pamučnoj industriji Duga Resa

>>Prijetnje prosvjedom zbog lošeg stanja u Pamučnoj industriji Duga Resa

Jednim od glavnih krivaca za to smatraju stečajnog upravitelja Antu Šojata, koji je, kako tvrdi, učinio niz pogrešaka, među kojima su i uskraćivanje obračuna sindikalne članarine, promjena brave na prostorijama sindikalne povjerenice Višnje Pavlić, kojoj je, na kraju dao i otkaz.

Stečajna sutkinja, na sve sindikalne prigovore na rad stečajnog upravitelja, nije reagirala i tek ga je krajem veljače ipak smijenila, a on je za odmazdu Višnji Pavlić dao otkaz, rekla je Šokčević.

Ističući zasluge Višnje Pavlić u održanju mira u prostorima Pamučne industrije, te njezinu nastojanju da se nastavi proizvodnja, Šokčević je dodala da ni nova stečajna upraviteljica Jasna Brajdić ipak nije htjela staviti otkaz van snage.

Općinski sud u Karlovcu također je odbio tužbu Višnje Pavlić protiv poslodavca, te potvrdio opravdanost otkaza što je, kako tvrde sindikalci, nelogično. U obrazloženju se navodi da za Višnju Pavlić nema posla u proizvodnji, a ona tamo, nikada niti nije radila, jer je profesionalni sindikalni povjerenik, rekla je Šokčević.

Kako je od Pamučne industrije živjela gotovo cijela Duga Resa sindikalci sada velika očekivanja polažu na predsjednika Nadzornog odbora Tvornice čarapa Jadran Vinka Barišića, koji je pokazao interes da unajmi dio prostora Pamučne industrije i preuzme dio radnika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene