Na Policijskoj je akademiji prezentirana vježba iz područja osiguranja i zaštite štićenih osoba čime je pokazana spremnost hrvatske policije za osiguravanje predstojeće proslave ulaska u EU.


Policijski službenici Ureda za posebne poslove sigurnosti Ravnateljstva policije prezentirali su danas funkcionalnu vježbu iz područja osiguranja i zaštite štićenih osoba, a vezano uz predstojeće aktivnosti oko svečanog obilježavanja pridruživanja Hrvatske Europskoj uniji.

Vezani članci Ivana Petrović, urednica vanjske politike na Dnevniku Nove TV Ivana Petrović iz Bruxellesa: "Zajednička kupovina oružja u europskom pravu ne postoji. Otvara se više pitanja" Tehnički pregled vozila - 2 Akcija policije i Centra za vozila Hrvatske: Kakva su doista vozila koja prometuju hrvatskim cestama?

Vježba je izvedena na Policijskoj akademiji, a tijekom nje su uvježbani službenici prikazali kako se provjerava oružje i sigurnosni pregled vozila sa službenim psom Brukom za detekciju eksploziva.

>> FOTO 'Teroristi' napali metro, ovako su reagirali spasioci

Demonstrirana je i vožnja štićene osobe u optimalnim uvjetima kada je trasa kretanja pregledana te kako motocikli štite kolonu u položaju tzv. klina.

U priopćenju kojim se pojašnjava današnja vježba stoji kako policijski službenici Ureda za posebne poslove sigurnosti moraju uvijek biti na sve pripremni pa je simuliran i napad na štićenu osobu kada policija, da bi zaštitila osobu, mora upotrijebiti sredstvo prisile - oružje.

'Ova vježba je dio svakodnevne obuke policijskih službenika Ureda za posebne poslove sigurnosti i temelji se na situaciji u kojoj se može naći štićena osoba, a samim time i policija koja tada primjenjuje svoje zakonske ovlasti', objasnio je načelnik Ureda za posebne poslove sigurnosti Željko Renić.

Napomenuo je kako policija svakom zadatku pristupa na isti način te da je zadaća koja je pred njima za nekoliko dana vrlo složena policijska zadaća u koju će biti uključeno više ustrojstvenih jedinica Ministarstva unutarnjih poslova i Ravnateljstva policije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju