Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokazna vježba

TERORISTI OPREZ, hrvatska policija je spremna na sve!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Policijskoj je akademiji prezentirana vježba iz područja osiguranja i zaštite štićenih osoba čime je pokazana spremnost hrvatske policije za osiguravanje predstojeće proslave ulaska u EU.

Policijski službenici Ureda za posebne poslove sigurnosti Ravnateljstva policije prezentirali su danas funkcionalnu vježbu iz područja osiguranja i zaštite štićenih osoba, a vezano uz predstojeće aktivnosti oko svečanog obilježavanja pridruživanja Hrvatske Europskoj uniji.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka Misteriozan nestanak "Bojimo se da je oteta": Susjedi opisali mjesto na kojem je nestala dvogodišnja djevojčica Potraga za nestalom djevojčicom Dankom Nastavlja se potraga Dvogodišnje Danke nema već treći dan, istraga kreće u novom smjeru, susjeda: "Jedna stvar mi je sumnjiva"

Vježba je izvedena na Policijskoj akademiji, a tijekom nje su uvježbani službenici prikazali kako se provjerava oružje i sigurnosni pregled vozila sa službenim psom Brukom za detekciju eksploziva.

>> FOTO 'Teroristi' napali metro, ovako su reagirali spasioci

Demonstrirana je i vožnja štićene osobe u optimalnim uvjetima kada je trasa kretanja pregledana te kako motocikli štite kolonu u položaju tzv. klina.

U priopćenju kojim se pojašnjava današnja vježba stoji kako policijski službenici Ureda za posebne poslove sigurnosti moraju uvijek biti na sve pripremni pa je simuliran i napad na štićenu osobu kada policija, da bi zaštitila osobu, mora upotrijebiti sredstvo prisile - oružje.

'Ova vježba je dio svakodnevne obuke policijskih službenika Ureda za posebne poslove sigurnosti i temelji se na situaciji u kojoj se može naći štićena osoba, a samim time i policija koja tada primjenjuje svoje zakonske ovlasti', objasnio je načelnik Ureda za posebne poslove sigurnosti Željko Renić.

Napomenuo je kako policija svakom zadatku pristupa na isti način te da je zadaća koja je pred njima za nekoliko dana vrlo složena policijska zadaća u koju će biti uključeno više ustrojstvenih jedinica Ministarstva unutarnjih poslova i Ravnateljstva policije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene