Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pogledajte kako to zapravo krijumčari rade kada pokušavaju preko granice prenijeti drogu.


U operativnoj akciji Dragonja hrvatska policija u suradnji s riječkim odjelom PNUSKOK-a i slovenskom policijom iz Kopra zaplijenila je prošloga tjedna ukupno 24 kilograma marihuane.

Vezani članci Koronavirus u Italiji Objavljena snimka brutalnog premlaćivanja zatvorenika u Italiji, ministrica pravosuđa bijesna Aleksandar Vućić VIDEO Procurila snimka svađe Jeremića i Vučića, skoro se potukli u sjedištu stranke: "Hoćeš da me linčuješ, devojčice jedna?!"

Droga je pronađena kod dvojice kurira, 49-godišnjaka i 25-godišnjaka, otkrivenih u pokušaju ilegalnog prelaska granice iz Hrvatske u Sloveniju u noćnim satima 18. i 20. srpnja.

Stariji muškarac otkriven je s putnom torbom u kojoj je u 15 paketa bilo 13 kilograma marihuane u Istri, na području između graničnih prijelaza Plovanija i Kaštel, a mlađi, 25-godišnjak granicu je pokušao prijeći u zaleđu Rijeke, u blizini graničnog prijelaza Pasjak.

>> Švercom i preprodajom droge iz BiH zaradili 1,3 milijuna kuna

U ruksaku je prenosio 19 paketa sa 9,7 kilograma marihuane. Obojica su u istražnom zatvoru, u Rijeci i Puli. ako je istaknuto na današnjoj konferenciji za novinare u PU Primorsko-goranskoj, riječ je o presjecanju međunarodnog kanala krijumčarenja marihuane iz Albanije preko Hrvatske i Slovenije u Italiju gdje se kilogram marihuane prodaje po cijeni od 7 do 9 tisuća eura.

Zaplijenjena droga bila je namijenjena talijanskom narko tržištu, no istražitelji vjeruju da dio marihuane koja ovim putem dolazi iz Albanije ostaje na području Hrvatske i Slovenije. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.