Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ulovili ih na djelu

Termovizijske snimke otkrivaju kako to rade krijumčari...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pogledajte kako to zapravo krijumčari rade kada pokušavaju preko granice prenijeti drogu.

U operativnoj akciji Dragonja hrvatska policija u suradnji s riječkim odjelom PNUSKOK-a i slovenskom policijom iz Kopra zaplijenila je prošloga tjedna ukupno 24 kilograma marihuane.

Pročitajte i ovo Ministar obilazi granicu Najavio ulaganja Davor Božinović o stanju na granici: "Da policija nije dobro opremljena, teško bismo mogli govoriti o učinkovitosti" Policija spriječila dva pokušaja krijumčarenja stranih državljana kazneno prijavljeni Prevozili strane državljane ulovila ih policija: Spriječeni pokušaji krijumčarenja

Droga je pronađena kod dvojice kurira, 49-godišnjaka i 25-godišnjaka, otkrivenih u pokušaju ilegalnog prelaska granice iz Hrvatske u Sloveniju u noćnim satima 18. i 20. srpnja.

Stariji muškarac otkriven je s putnom torbom u kojoj je u 15 paketa bilo 13 kilograma marihuane u Istri, na području između graničnih prijelaza Plovanija i Kaštel, a mlađi, 25-godišnjak granicu je pokušao prijeći u zaleđu Rijeke, u blizini graničnog prijelaza Pasjak.

>> Švercom i preprodajom droge iz BiH zaradili 1,3 milijuna kuna

U ruksaku je prenosio 19 paketa sa 9,7 kilograma marihuane. Obojica su u istražnom zatvoru, u Rijeci i Puli. ako je istaknuto na današnjoj konferenciji za novinare u PU Primorsko-goranskoj, riječ je o presjecanju međunarodnog kanala krijumčarenja marihuane iz Albanije preko Hrvatske i Slovenije u Italiju gdje se kilogram marihuane prodaje po cijeni od 7 do 9 tisuća eura.

Zaplijenjena droga bila je namijenjena talijanskom narko tržištu, no istražitelji vjeruju da dio marihuane koja ovim putem dolazi iz Albanije ostaje na području Hrvatske i Slovenije. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene