Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Motorni teretni brod "Jork Valiant" koji plovi pod zastavom Antigve i Barbadua prilikom pristajanja udario je u petak u obalu splitske, no nema ozlijeđenih, priopćilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture (MPPI).


Djelatnici splitske Kapetanije nakon dojave isplovli su na očevid pomorske nezgode na obalu Sjeverne luke Split, u koju je udario motorni brod naziva "Jork Valiant" koji plovi pod zastavom Antigve i Barbadua.

Vezani članci Marin Barišić Nadbiskup splitsko-makarski Marin Barišić pozitivan je na koronavirus Aktivna Hrvatska - 1 Split ovu subotu vježba uz Aktivnu Hrvatsku na rivi, pridruži se treningu!

Očevidom je, kako se navodi, utvrđeno da je brod na kojemu nitko od članova posade nije ozlijeđen, prilikom manevra pristajanja na vez, zbog nesmotrenosti zapovjednika broda, udario desnim krmenim dijelom bočne oplate u kameno – betonsku obalu. Pri tomu je pričinjena šteta na obali u vidu puknuća rubnoga kamena velučine 40 x 20 cm, dok je na brodu oštćen desni bočni trup u predjelu krme u vidu pliće oderotine u dužini četiri metra, širine 10 cm, bez proboja oplate, ističe MPPI.

Očevid na brodu obavili su i službenici Pomorske policije Split, koji su utvrdili alkoholiziranost zapovjednika broda kojemu je izmjereno 1,36 promila alkohola u krvi, nakon čega su djleatnici Lučke Kapetanije Split izdali zabranu isplovljavanja za antigvanski teretnjak do okončanja cjelokupnog očevidnog postupka o uzrocima ove pomorske nezgode.

Na poziciji pomorske nezgode nisu uočeni tragovi onečišćenja mora i morskog okoliša, navodi ministarstvo.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) u petak je u 9,15 sati posredstvom Lučke kapetanije Split zaprimila dojavu o pomorskoj nezgodi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook