Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loše pristajanje

Teretni brod udario u obalu Splitske luke, nema ozlijeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Motorni teretni brod "Jork Valiant" koji plovi pod zastavom Antigve i Barbadua prilikom pristajanja udario je u petak u obalu splitske, no nema ozlijeđenih, priopćilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture (MPPI).

Djelatnici splitske Kapetanije nakon dojave isplovli su na očevid pomorske nezgode na obalu Sjeverne luke Split, u koju je udario motorni brod naziva "Jork Valiant" koji plovi pod zastavom Antigve i Barbadua.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

Očevidom je, kako se navodi, utvrđeno da je brod na kojemu nitko od članova posade nije ozlijeđen, prilikom manevra pristajanja na vez, zbog nesmotrenosti zapovjednika broda, udario desnim krmenim dijelom bočne oplate u kameno – betonsku obalu. Pri tomu je pričinjena šteta na obali u vidu puknuća rubnoga kamena velučine 40 x 20 cm, dok je na brodu oštćen desni bočni trup u predjelu krme u vidu pliće oderotine u dužini četiri metra, širine 10 cm, bez proboja oplate, ističe MPPI.

Očevid na brodu obavili su i službenici Pomorske policije Split, koji su utvrdili alkoholiziranost zapovjednika broda kojemu je izmjereno 1,36 promila alkohola u krvi, nakon čega su djleatnici Lučke Kapetanije Split izdali zabranu isplovljavanja za antigvanski teretnjak do okončanja cjelokupnog očevidnog postupka o uzrocima ove pomorske nezgode.

Na poziciji pomorske nezgode nisu uočeni tragovi onečišćenja mora i morskog okoliša, navodi ministarstvo.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) u petak je u 9,15 sati posredstvom Lučke kapetanije Split zaprimila dojavu o pomorskoj nezgodi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene