Rasut teret na cesti (Dnevnik.hr)
Rasut teret na cesti (Dnevnik.hr)

Zbog rasutog tereta na kolniku na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Bralići kod Senja vozi se jednim trakom, usporeno, upozorava Hrvatski autoklub u izvješću od 7:30 sati.


Na Jadranskoj magistrali iz teretnog su vozila ispale palete cigle, potvrdili su nadležni za portal DNENIK.hr.

Vezani članci Jeleni Uznemirujuća snimka: Jelen se zabio u drvo u punom trku i uginuo na licu mjesta Cesta, ilustracija (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL) Prometni kolaps diljem Hrvatske: Poplave zatvorile brojne ceste za sva vozila

HAK poziva vozače na pojačan oprez na autocesti A3 Bregana-Lipovac oko 1 km poslije čvora Novska u smjeru Bregane, zbog prometne nezgode.

Autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb, Jadranska magistrala (DC8), državna cesta DC1, stara cesta kroz Gorski kotar (DC3), Krčki most i Paški most otvoreni su za sve skupine vozila.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Lici i Gorskom kotaru, a ima je i na dionicama autocesta: A1 između čvora Bosiljevo i tunela Mala Kapela te A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Bosiljevo 2. Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u Gorskom kotaru, Lici, sjeverozapadnoj Hrvatskoj te dijelu Dalmacije, a slab snijeg povremeno pada u Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji i Baranji.

Zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Na graničnim prijelazima nema čekanja, trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe. (I.D. / Hina)