Obavijesti Pretražite Navigacija
Podnijela ostavku u stranci

Kako komentirate postupak Ruže Tomašić?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević podnijela je neopozivu ostavku na mjesto predsjednice te stranke te je istupila i iz članstva stranke. Kako komentirate njezin postupak?

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Komentar na Facebooku Tomašić: Milanovićev put u SAD bit će još jedan fijasko Slika nije dostupna Sjednica u Zadru Ruža podržava Kolindu za predsjednicu: 'Kad dođemo na vlast...'

"Vrh HSP AS-a nažalost nije prepoznao potrebu da u maniri istinskih hrvatskih domoljuba stanemo u obranu nacionalnih umjesto uskih stranačkih interesa kada je u pitanju promjena izbornog zakonodavstva. Dapače, neki su visoki dužnosnici stranke otišli toliko daleko i svjesno kršili Statut i odluke Predsjedništva HSP AS-a u obrani dosadašnjeg poražavajućeg stanja u kojem partitokracija apsolutno dominira nad izravnom demokracijom. S obzirom da tijela stranke svo ovo vrijeme nisu poduzela ništa da se takvo ponašanje sankcionira sukladno Statutu te su na taj način ostavila prostora isključivo za otvoreni unutarstranački sukob, odlučila sam poštedjeti stranku novih podjela te napustiti redove stranke koja se pretvorila u nešto što nisam željela", ističe Ruža Tomašić u obrazloženju svoje ostavke.

Tomašić istupila iz HSP-a AS: 'Stranka se pretvorila u nešto što nisam željela'

Naglašava kako ne može ostati na čelu stranke koja svoje interese vidi izvan interesa hrvatskog naroda jer smatra da istinska domoljubna stranka svrhu svog postojanja može ostvariti samo kroz obranu nacionalnih interesa.

Ruža Tomašić napušta HSP AS?

Navodi da su političke stranke sredstvo, a ne cilj. "Krajnji cilj svih nas uključenih u politički život Hrvatske trebalo bi biti blagostanje za naš narod u njegovoj državi. Zato sam u ovom trenutku odlučnija nego ikad u nastojanju da po svaku cijenu zaštitim interese našeg naroda i države u Europskom parlamentu te ću nastaviti raditi najvećim mogućim intenzitetom na tom planu", navodi Tomašić.

Izrazila je nadu da će njezin odlazak brojnim čestitim domoljubima u redovima stranke ukazati na dubinu krize u HSP AS-u te da će se isti konačno uključiti u proces reformiranja stranke što ju je kao uvjereni demokrat uvijek zagovarala.

Kako komentirate postupak Ruže Tomašić?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene